pepijn

-Pepijn van Houwelingen- De slaapkamer

Opiniefeb 08 , 8:00
Je zou verwachten dat Kamerleden die werkzaam zijn in de Tweede Kamer van nature nieuwsgierig zijn naar andere meningen, perspectieven en feiten. Dat is immers de brandstof van elk goed debat: verschil van inzicht. Je zou verwachten dat het ‘vrije geesten’ zijn die het vrije debat toejuichen juist omdat het vrije debat dé en misschien ook wel de enige manier is om de waarheid te leren kennen en je eigen opvattingen en inzichten aan te scherpen. Kortom, je zou verwachten dat iemand, of dit nu een burger, politicus of expert is, met een ‘andere kijk op de zaak’ in de Tweede Kamer warm wordt onthaald.
Maar niets is minder waar. Over de hoofdlijnen – migratie, ‘klimaat’, ‘EU’, Oekraïne, Corona, enzovoort – zijn vrijwel alle Kamerleden het roerend met elkaar eens en iedereen die deze ‘geconstrueerde consensus’ ter discussie probeert te stellen en serieuze kritiek levert wordt gezien als een vervelende spelbreker, een lastpost die het liefst zo snel mogelijk monddood moet worden gemaakt om de aangename illusie van consensus die moet worden opgehouden niet te verstoren. Dus werden en worden betogen van uitsluitend en alleen Kamerleden van Forum voor Democratie afgekapt, omdat ze bijvoorbeeld ‘ongepast’ zouden zijn of niet ‘op de vergaderagenda’ zouden staan en wordt er zelfs niet voor teruggedeinsd om tot schorsing of politieke vervolging van Kamerleden van Forum voor Democratie over te gaan. Alles om maar te voorkomen dat het vrije debat op de inhoud kan plaatsvinden. 
Wat dat betreft is misschien nog wel het meest veelzeggend dat experts die wij soms aandragen voor zogenaamde ‘technische briefings’ (waar Kamerleden worden bijgepraat door deskundigen over een bepaald onderwerp) vaak worden geblokkeerd door de rest van de Kamer. Zo stelden we bijvoorbeeld ongeveer twee jaar geleden voor om eens een paar experts en deskundigen (artsen, hoogleraren, virologen et cetera) uit te nodigen die fundamentele kritiek hebben op het Coronabeleid. Reactie van andere Kamerleden: “We gaan niet ook niet-OMT deskundigen uitnodigen”. Met andere woorden, oren dicht en oogkleppen op.
Een week geleden stelde ik voor om naast de standaard Clingendael ‘experts’ die vrijwel altijd kortzichtige Amerikaanse NAVO-propaganda verkondigen, u weet wel, het geluid dat u ook uitsluitend en alleen in de krant en op de televisie en radio te horen krijgt, ook kolonel MacGregor uit te nodigen, die behalve een schat aan ervaring en kennis ook een ander perspectief op bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne meebrengt. En precies dat laatste was de reden voor andere Kamerleden om hem NIET uit te nodigen: “Hij is kritisch op Oekraïne”.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Wil jij vaker columns lezen van mensen als Pepijn van Houwelingen? Help DDS dan in de lucht te blijven! Doneer aan DDS via BackMe en steun het écht Rechtse Geluid!
We hebben dus een Tweede Kamer die gevuld is met mensen die overwegend geen ander geluid WILLEN horen. Het zijn afgestompte geesten die alleen maar het eigen gelijk bevestigd willen zien. Want tja, een ander geluid betekent immers onvermijdelijk dat je ZELF moet gaan nadenken, kritisch MOET zijn en dat je je een EIGEN mening moet gaan vormen en VERANTWOORDING moet nemen.
Blijkbaar is dat voor veel mensen, zeker in de Tweede Kamer, teveel gevraagd. Ze willen het liefst lekker ongestoord en genietend van het eigen gelijk blijven doorslapen. En daarom noem ik de Tweede Kamer vaak de Slaapkamer en daarom is het denk ik ook zo treffend dat in de centrale doorgang op de begane grond van de Tweede Kamer drie levensgrote portretten van zombies (echt waar!) te zien zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten