lisa van ginneken d66

Obsessief D66 wil geslacht in paspoort vervangen door 'X' voor 'mensen die dat willen'

Politiekjun 05 2022, 10:40
Er is heel wat aan de hand in Nederland en de rest van de wereld. Er is oorlog, natuurlijk, maar voor veel mensen belangrijker is dat de inflatie de spuigaten uitloopt, en dat de economie enorm hapert. Maar waar houdt D66 zich mee bezig? Juist, met mensen de mogelijkheid geven om 'X' op hun paspoort te laten zetten bij 'geslacht.' Diepe zucht.
RTL Nieuws komt met het grote nieuws (haha) dat D66 mensen die zich man noch vrouw voelen de optie 'X' te laten geven in hun paspoort. Want een document dat bedoeld is om mensen te identificeren moet natuurlijk meegaan in hun zelfidentificatie en losstaan van de biologische werkelijkheid; een biologische werkelijkheid die gebruikt kan worden door de controlerende ambtenaren om hen te identificeren.
Nogmaals, diepe zucht.

Van Ginneken (D66) pusht het

D66 trans-Kamerlid Lisa van Ginneken is degene die met dit voorstel komt. Op Instagram legt Van Ginneken heel blij uit wat de bedoeling ervan is, en waarom het zo ontiegelijk belangrijk is om X een optie te maken voor iedereen (die niet afgedwongen hoeft te worden bij de rechter, zoals nu).
"Je genderidentiteit is van jou, en niet van een psycholoog of een rechter," schrijft Van Ginneken. "Daarom had ik met een zogeheten amendement voorgesteld om in de nieuwe Transgenderwet ook te regelen dat je zonder rechter een X in je paspoort kunt krijgen, net als een V of M."
"De Raad van State adviseert dit in een aparte wetswijziging te doen, om beter invulling te kunnen geven aan mogelijk effecten op andere wetten en de uitvoering. Dat ga ik doen. Ik trek mijn amendement in en maak ik er een aparte, eigen initiatiefwet van. Want als ik door zou willen gaan met mijn amendement zou dat de hele wet flink vertragen."
"De nieuwe Transgenderwet (zonder X helaas) kan hierdoor sneller in werking treden en dat is goed nieuws. Want nu moet de psycholoog nog oordelen over de door jou gewenste letter in je paspoort. En dat is niet OK," aldus Van Ginneken.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ten eerste is het natuurlijk absurd dat dit prioriteit voor je is - sowieso, zeg maar. Maar dat is al helemaal het geval als het een prioriteit is op het moment dat de wereld én onze eigen economie in brand staan. Maar ja, het zegt helaas alles over D66: het genderloze transhumanisme is topprioriteit voor die partij omdat het centraal staat in haar toekomstvisie voor ons land en volk. Laat dat even goed op je inwerken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten