TCE 20210429 Tweede Kamer153

Oh mijn God! Faalhaas Kajsa Ollongren (D66) wordt minister van Defensie in Rutte IV

Politiekdec 30 2021, 18:09
Als je dacht dat het niet slechter kón worden dan Rutte III heb ik bijzonder slecht nieuws voor je: je vergist je. Want dat het wel degelijk erger kan wordt vandaag bewezen met de bekendmaking van de namen van ministers en staatssecretarissen in Rutte IV. Het is werkelijk wanstaltig. Misschien wel het ergste van allemaal? Faalhaas Kajsa Ollongren komt 'gewoon' terug, dit keer als minister van Defensie.
De keuze voor Ollongren op Defensie is zo ongekend slecht dat zelfs Telegraaf-VVD'er Nausicaa Marbe het niets vindt. "Geen functie elders, maar functie behouden voor Ollongren," schrijft zij op Twitter. "Hoe is het mogelijk dat een van de allerzwaksten ooit terugkeert? Hoe?"
https://twitter.com/nausicaamarbe/status/1476592913735954436
Het antwoord is natuurlijk heel simpel: deze vrouw heeft braaf gedaan wat haar verteld werd... en dus wordt ze beloond. Niet omdat ze zogenaamd een goede minister of zelfs maar een goed politica is, maar omdat ze trouw is gebleven, ja, ook toen ze onder vuur kwam te liggen doordat ze de ene blunder na de andere maakte. Steeds weer kwam ze langs in de Tweede Kamer en verdedigde ze het desastreuze kabinetsbeleid.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is afgrijselijk. Met deze vrouw op Defensie weet je namelijk één ding zeker: het militaire apparaat van ons land gaat nóg verder worden afgebroken. Er blijft zometeen echt niets meer van over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten