screen shot 2022 08 28 at 19

Onderkoning Hubert Bruls blij met draai slappe VVD: ''Stok achter de deur gaat helpen''

Politieknov 09 2022, 11:00
De rol van de veiligheidsregio's zijn sinds de Corona uitbraak in 2020 enorm gegroeid. Nu verdeelt de veiligheidsregio ook de asielzoekers over de gemeenten in desbetreffende regio. Alle voorzitters (Red. allemaal burgemeesters) van de veiligheidsregio's komen samen in het nationale veiligheidsberaad. De voorzitter van dit beraad is de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Bruls begint zich steeds meer als een soort totalitaire onderkoning te manifesteren.
De burgemeesters in het veiligheidsberaad zijn dolblij met de draai van de VVD. Gemeenten kunnen eindelijk gedwongen worden om asielzoekers op te vangen. Ja van collegialiteit van je medeburgemeesters moet je het hebben. Mensen zoals Bruls hebben niks met de lokale democratie. Veel ongekozen burgemeesters gedragen zich als de zetbaasjes van het partijkartel.
"Dit is een compliment aan diegenen die over hun eigen schaduw zijn heengestapt. Deze wet is een belangrijk onderdeel om de humane opvang van vluchtelingen sneller en beter te organiseren. De wet zal helpen, omdat er een stok achter de deur is, dat is wat we nodig hebben," zegt onderkoning Bruls tegen de NOS. Een compliment voor de VVD dat zij hun achterban alweer hebben verraden en de lokale democratie de nek om hebben gedraaid. En het gedweep met term vluchtelingen klopt ook van geen meter. Het zijn asielzoekers die doelbewust naar Nederland zijn gereisd voor onze resterende welvaart. Als het echte vluchtelingen waren dan hadden ze asiel aangevraagd bij de buitengrenzen van de EU zoals afgesproken in het verdrag van Dublin. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hubert Bruls is inderdaad de reden dat we af moeten van ongekozen burgemeesters. Daar heeft Richard de Mos helemaal gelijk in. Burgemeesters horen te staan voor de belangen van hun burgers. Een meerderheid van Nederland wil rem op de bevolkingsgroei en daar horen burgemeesters gehoor aan te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten