Ophef! De SGP wil liever niet dat SGP-medewerker Hans van de Breevaart vrijdag spreekt bij FVD

Ophef! De SGP wil liever niet dat SGP-medewerker Hans van de Breevaart vrijdag spreekt bij FVD

Forum voor Democratie houdt iedere vrijdag een borrellezing in Amsterdam. Voor deze vrijdag heeft het Renaissance Instituut de SGP-medewerker Hans van de Breevaart uitgenodigd om een lezing te geven over het cultuurchristendom. Een vrij onschuldig onderwerp lijkt mij maar toch wil de SGP dat hij niet komt spreken bij het politiek incorrecte FVD.

Partijvoorzitter Dick van Meeuwen in het Nederlands Dagblad; ‘Wij vinden het jammer dat Hans van de Breevaart op persoonlijke titel is ingegaan op de uitnodiging van FVD. Forum heeft zich de afgelopen tijd doelbewust te vaak van een te slechte kant laten zien. Het was beter geweest als we daar nu uit de buurt blijven.’ Wat FVD dan verkeerd gedaan in de ogen van de mannenbroeders? Baudet heeft volgens de Sliedrechter van Meeuwen ‘antichristelijke uitspraken’ gedaan, beschuldigd hem van ‘opflikkerend antisemitisme’ en de politiek leider van FVD doet ‘onverholen oproepen die ronduit gezagsondermijnend’ zijn.

Volgens mij is religiekritiek nog steeds toegestaan dus ook de FVD leider mag kritiek hebben op het christendom. Baudet beschuldigen van antisemitisme is gewoon het napraten van het partij- en mediakartel. Hoe kan iemand antisemiet zijn als zijn eigen vrouw en zoon joods zijn? En ja Thierry Baudet heeft kritiek op de totalitaire trekjes van de overheid. In een democratie mag dat. Nee van Meeuwen zoekt gewoon een stok om mee te slaan. Nee de SGP is als de dood dat er SGP'ers overlopen naar FVD, omdat de SGP in veel gemeenten samen met de eco-communistische ChristenUnie in één fractie zitten. Dit kan niet anders dat dit een doorn in het oog is van veel oerconservatieve SGP'ers. Misschien vinden SGP'ers het ook niet leuk dat de SGP als de grote gedoger van Rutte altijd het kabinet in het zadel houdt.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

''Een open dialoog is belangrijk als we elkaar willen begrijpen. We hebben misschien wel meer overeenkomsten dan dat we aanvankelijk denken. Het Renaissance Instituut nodigt daarom ook alle SGP'ers uit om onder het genot van een borrel gezellig met ons de discussie aan te gaan!'' twittert het Renaissance Instituut. Hopelijk reist partijvoorzitter van Meeuwen af naar Amsterdam om met eigen ogen te zien dat het FVD niet zo verderfelijk is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer