Carola Schouten in Tweede Kamer

Ongehoord! Minister Carola Schouten raadt PVV amendement af zonder het zelf gelezen te hebben

Politieknov 14 2022, 12:31
Gekker moet het niet worden. Dit kabinet bewijst elke keer dat het gekker kan. Hoe is het mogelijk dat minister Carola Schouten (CU) een amendement afraadt zonder het zelf gelezen te hebben. Dan neem je je werk ten behoeve van het landsbestuur niet serieus. Zeker de volksvertegenwoordiging niet.

Ongekende arrogantie en minachting! Zonder ons amendement gelezen te hebben. Zonder überhaupt te weten wat wij voorstellen. Oordeelt minister dat ons voorstel zogenaamd niet kan. Omdat ambtenaren dat voor haar hebben opgeschreven. Omdat ze pensioenwet moet doordrukken. Schande!

2.8K
Reply
Eén van de indieners van dit amendement, PVV'er Léon de Jong, is verontwaardigd over deze gang van zaken en twittert; ''Ongekende arrogantie en minachting! Zonder ons amendement gelezen te hebben. Zonder überhaupt te weten wat wij voorstellen. Oordeelt minister dat ons voorstel zogenaamd niet kan. Omdat ambtenaren dat voor haar hebben opgeschreven. Omdat ze pensioenwet moet doordrukken. Schande!''
Dit past perfect bij het nieuw elan, de nieuwe bestuurscultuur van Kaag. De volksvertegenwoordiging en verkiezingen zijn hinderlijke onderbrekingen om wanbeleid door te voeren. Schattig om te zien hoe de ongeschikte Kamervoorzitter Vera Bergkamp deze minister weer te hulp schiet. Alles om het falende partijkartel uit de brand te helpen. De Kamervoorzitter hoort de Tweede Kamer van dienst te zijn. Kabinetsleden horen hun zaken op orde te hebben. Daar hoort dus ook het lezen van de stukken bij. Dit is een perfect voorbeeld van onbehoorlijk bestuur.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.
Het desbetreffende amendement
Het desbetreffende amendement
De inhoud van het amendement
Samen met Geert Wilders heeft Léon de Jong dit amendement ingediend. De PVV wil deze pensioenwet niet. ''Het is een casinopensioen dat alle zekerheid sloopt. Eerder korten. Deze wet is onzorgvuldig en heel risicovol. Niet voor niets is er zoveel kritiek op de wet. Ieder zelf respecterende minister zou deze wet direct intrekken. We weten niet hoe 1500 miljard zal worden verdeeld. Weten niet of de waarborgen goed zijn. Weten niet wat langdurig hoge inflatie voor effect heeft met nieuw stelsel op pensioen. Omdat de minister deze cijfers en onderzoeken stelselmatig weigert en alleen maar bezig is de wet door te drukken. Dat is gokken met de pensioenbelangen van miljoenen Nederlanders. Het kan niet zo zijn dat een kleine politieke meerderheid deze historische hervorming doordrukt. Een hervorming dat 1 of misschien 2 keer in de honderd jaar voorkomt. Daarom willen wij (wanneer de wet onverhoopt toch zal worden aangenomen) dat voor inwerkingtreding van de wet 2/3 meerderheid nodig is in TK en EK'', vindt PVV'er Léon de Jong.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten