9466177234 fd88b16ee3 c

Ongelooflijk! Binnenhof renovatie gaat veel meer kosten "en jaren langer duren"

Politiekmrt 04 2023, 16:00
De renovatie van het Binnenhof in Den Haag zal naar verwachting jaren vertraging oplopen en gepaard gaan met aanzienlijke kostenstijgingen als gevolg van problemen met stikstofvergunningen en interne strubbelingen bij het Rijksvastgoedbedrijf. Dit is gemeld door insiders aan De Telegraaf.
Het is geen verrassing voor insiders in Den Haag dat de opknapbeurt van het Binnenhof vertraging oploopt. Voordat de werkzaamheden begonnen, was het project al omgeven door chaos en schandalen.
Volgens een ingewijde bij het Rijksvastgoedbedrijf is het momenteel een rommeltje. Er zou veel personeelsverloop zijn en belangrijke figuren bij het bedrijf zijn ziek thuis. "Het Rijksvastgoedbedrijf is de spil in de renovatie", zegt een bron. "Zij regelen de vergunningen en onderhouden contact met de aannemers. Als daar mensen uitvallen, ontstaat er direct vertraging."
Heel verrassend is het dus niet. De geschatte prijs is bijna verdubbeld van 475 miljoen toen ze tot het project besloten tot 734 miljoen nu. En daarover zeggen de bronnen tegen De Telegraaf dat het daar echt niet bij gaat blijven. Denk eerder aan 800 a 900 miljoen. We gaan dus richting het miljard.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Een miljard euro om het Binnenhof te verbouwen zodat de politieke bovenonsgestelden zich belangrijk kunnen voelen. 
Nou ja, ergens is dit natuurlijk ook wel logisch. Want zo gaat het immers altijd in bananenrepublieken. Daar beginnen ze dit soort enorm grote projecten die zogenaamd voor een redelijk prijsje kunnen. Maar dan, dan... dan laten de bouwbedrijven opeens weten dat ze het helaas toch alleen maar voor een hogere prijs kunnen doen. Sorry! De politiek vindt dat prima, want het gaat toch maar om belastinggeld.
Dieptriest. Maar het is helaas de realiteit in ons land. En ja, dit gebeurt natuurlijk allemaal onder het gezag van - daar is 'ie weer: Hugo de Jonge. Ah.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten