wall gf93e95ab8 1920

Knettergek! Tweede Kamergebouw krijgt vanaf 2026 ‘gender-inclusieve’ toiletten

Politiekfeb 21 2023, 18:00
De Tweede Kamer krijgt tijdens de renovatie ‘gender-inclusieve’ toiletten, dat heeft een commissie van Kamerleden besloten. Dit betekent dat er naast heren- en damestoiletten ook toiletten komen waar iedereen naartoe mag. De Bouwbegeleidingscommissie van de Tweede Kamer kan zich vinden in de voorgestelde uitwerking van de drie type toiletten. De verbouwing van de Tweede Kamer moet eind 2026 klaar zijn.
De zogenaamde wc-oorlog in de Tweede Kamer is met dit besluit ten einde gekomen. De afgelopen tijd was er onenigheid tussen de fracties over het onderwerp toen de politici hun intrek namen in het tijdelijke onderkomen vanwege de renovatie van het Tweede Kamergebouw. Er hingen geen bordjes op de toiletten, dus plakten Kamerleden handgeschreven briefjes op de deuren met de tekst “mannen” en “vrouwen”. Later werden deze briefjes verwisseld voor briefjes met “genderneutraal”. Kinderachtig geleuter dus van onze volksvertegenwoordigers.
Het Rijksvastgoedbedrijf, dat de verbouwing uitvoert, heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel 'gender-inclusieve' wc’s er precies komen. "Het precieze aantal kan de Kamer straks zelf bepalen", aldus een woordvoerder van het bedrijf. "Maar het zal in ieder geval mogelijk zijn in een groot aantal toiletgroepen in het Kamergebouw."
Mensen die zich niet identificeren als man of vrouw, of mensen die zich niet prettig voelen bij het gebruik van de heren- of damestoiletten kunnen vanaf 2026 gebruik maken van de genderneutrale toiletten. Daarmee is de gekte compleet en worden er nu extra kosten gemaakt om dit plan te realiseren. Allemaal omdat er een enkeling geen gebruik wil maken van een mannen- of vrouwentoilet. In al die jaren dat er géén genderneutraal toilet aanwezig was in het Tweede Kamergebouw heeft er ook nog nooit een haan naar gekraaid.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten