cda onderzetter winschoten 2018

Opnieuw vertrekt een CDA-Kamerlid uit Den Haag: Jaco Geurts verlaat het zinkende schip en wordt Burgemeester in Maasdriel

Politiekapr 21 2023, 15:30
Na het vertrek van Agnes Mulder eerder deze maand is er opnieuw een CDA-Kamerlid die het bijltje er bij neerlegt. Jaco Geurts heeft aangekondigd te stoppen als Kamerlid en wordt waarnemend Burgemeester in de gemeente Maasdriel. Het baantjescarrousel draait weer overuren en de ene na de andere CDA’er verlaat het zinkende schip van Wopke Hoekstra.
Beiden hebben gekozen voor “nieuwe uitdagingen” buiten Den Haag. Mulder heeft een leuk en goedbetaald baantje gescoord bij VNO-NCW MKB Noord en Geurts wordt Burgemeester in Maasdriel. CDA-leider Wopke Hoekstra stelt dat er absoluut géén sprake is van een leegloop bij de partij, al lijkt het er toch sterk op dat CDA'ers nu eieren voor hun geld kiezen en maar wat graag een andere baan aannemen om vervolgens met piepende banden te vertrekken uit Den Haag.
Het vertrek van de Kamerleden roept de vraag op of het CDA nog steeds in staat is om een stabiele politieke koers te varen. Het verlies bij de Provinciale Statenverkiezingen van vorige maand was al een harde klap voor de partij en het lijkt er nu op dat het CDA nog steeds niet op de juiste weg terug is aangezien de ene na de andere CDA’er het zinkende schip verlaat.
Het CDA heeft snel nieuwe en ervaren Kamerleden nodig. De partij heeft behoefte aan politici met kennis en ervaring op belangrijke terreinen zoals landbouw, woningbouw, economie en energie. Derk Boswijk profileert zich de laatste maanden steeds meer, zeker rondom het stikstofdossier. Het CDA zou er verstandig aan doen om uit het kabinet te stappen en met nieuwe mensen een poging te wagen om de partij weer op te bouwen. Onder leiding van Hoekstra is de partij ten doden opgeschreven.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten