richardmos

Reacties op vrijspraak Richard de Mos: ''Hiermee komt gelukkig een einde aan een weerzinwekkend politiek showproces!''

Binnenlandapr 21 2023, 16:30
De rechtbank in Rotterdam heeft vanmorgen de Haagse oud-wethouder Richard de Mos vrijgesproken in een grote corruptiezaak. De Mos stond terecht voor onder andere ambtelijke omkoping en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie had 22 maanden celstraf tegen de Mos geëist, maar de rechter oordeelde dat er geen sprake was van strafbare feiten of kwade bedoelingen. Het is de schijnelite van de valse munters dus niet gelukt om de Mos als barbertje te laten hangen. Hopelijk stopt het OM nu met die weerzinwekkende politieke showprocessen. De eerste reacties vanuit het land op de vrijspraak stromen binnen. 
De partijleider van Richard de Mos, Wybren van Haga van Belang van Nederland is opgetogen en twittert: ''Gefeliciteerd!!! Volledige vrijspraak voor Richard de Mos! Hiermee komt gelukkig een einde aan een weerzinwekkend politiek proces om De Mos te beschadigen en buiten de politieke arena te houden. En nu mag het OM aan een grote interne schoonmaak beginnen.'' Exclusief voor DDS vulde van Haga zijn reactie nog aan: ''Het zou mooi zijn als alle partijen die Hart Voor Den Haag hebben uitgesloten hun excuses zouden maken. Het is tijd voor eerherstel en Hart Voor Den Haag moet zo snel mogelijk toetreden tot het College in Den Haag. Helaas krijgt De Mos de agelopen 3,5 jaar niet meer terug.''
Ralf Sluijs (Raadslid Hart voor Den Haag): ''Eindelijk gerechtigheid!''
''Geweldig! Dolblij dat er eindelijk gerechtigheid is. Anderzijds, geen verrassing. Al die jaren hebben we klip en klaar duidelijk gemaakt dat we ons voor geen millimeter herkennen in de beschuldigingen die het Openbaar Ministerie aan ons adres geuit heeft. Goed dat de rechter dat ook inziet en ons volledig vrijgesproken en gerehabiliteerd heeft. De mooiste dagen van Den Haag moeten nog komen!'' zegt een opgetogen Ralf Sluijs.
Martin Bosma is er als de kippen bij met een haarscherpe analyse en twittert: ''Door de inval van de Rijksrecherche en het OM klapte het college van Den Haag. Sindsdien werd de grootste partij buitenspel gezet. Een schandalige inmenging in het democratische proces.'' Zo'n showproces had in de DDR niet misstaan.
De leermeester en oud-fractievoorzitter Geert Wilders feliciteert de Mos: ''Gefeliciteerd Richard de Mos! Zeer terechte vrijspraak. Het OM moet zich kapotschamen.'' Bij het laatste kunnen we ons aansluiten.
Like onze gloednieuwe Facebookpagina: Strijders voor Vrijheid. Samen staan we sterk. Met elkaar, voor elkaar.
Oud fractiegenoot van de Mos Fleur Agema (PVV) sluit zich hierbij aan.
Caroline van der Plas: Deze vrijspraak is ook goed voor de rechtsstaat, mensen zien dat de rechtspraak onafhankelijk en 'blind' is
''Ben blij voor Richard. Nu is hij definitief van alle blaam gezuiverd. Voor hem vind ik het vreselijk dat hij - mede door de langslepende procedure - als corrupt is bestempeld. Dit heeft grote gevolgen gehad voor zijn naam en voor zijn werk als democratisch gekozen volksvertegenwoordiger. Ik hoop voor hem dat er nu rust komt en dat alle verdachtmakingen stoppen. Ook goed voor de rechtsstaat, dat mensen zien dat de rechtspraak onafhankelijk en 'blind' is.'' zegt Caroline van der Plas (BBB). 
Gemeenteraadslid Coen Blom van Hart voor Den Haag is opgelucht en twittert: ''Wat een opluchting en wat een gerechtigheid! Na 3 1/2 jaar een einde aan dit drama. Iedereen vrijspraak!''

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Brabants PVV statenlid Tjerk Langman feliciteert Richard de Mos ook met zijn vrijspraak.
Het artikel wordt aangevuld als er nieuwe reacties binnenkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten