pieter omtzigt 9o1a6912

Paniek! Pieter Omtzigt roept NSC-leden bijeen over vastlopen kabinetsformatie

Politiekfeb 11, 15:00
Paniek in de tent! De leden van NSC worden bijeengeroepen over de ontwikkelingen in de kabinetsformatie. De beslissing van NSC-leider Pieter Omtzigt om de coalitieonderhandelingen met PVV, VVD en BBB stop te zetten, heeft voor opschudding gezorgd, ook binnen zijn eigen partij. NSC-partijvoorzitter Bert van Boggelen benadrukt echter dat de leden geen rol hebben in dit besluit, aangezien volgens de statuten alleen de Tweede Kamerfractie beslist over eventuele kabinetsdeelname. Lekker democratisch!
In een nieuwsbrief aan de leden legt de partij uit dat het besluit tot het staken van de onderhandelingen niet lichtvaardig is genomen. Omtzigt en zijn secondant, Eddy van Hijum, benadrukken dat zij ervan overtuigd zijn dat een meerderheidsregering met PVV, VVD en BBB niet zou hebben geleid tot een vruchtbare samenwerking. De druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat belangrijke cijfers over de overheidsfinanciën pas op de laatste dag van de informatiegesprekken op tafel kwamen.
Om de leden te informeren en in gesprek te gaan, zullen Omtzigt en Van Hijum twee ledenbijeenkomsten houden op 16 en 22 februari in Zwolle en Breukelen. Van Boggelen benadrukt het belang van directe communicatie met de leden in plaats van via de media. Maar, tegelijkertijd hebben diezelfde leden niks te vertellen?
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het vertrek van Omtzigt van de onderhandelingstafel heeft ook tot onvrede geleid bij de andere onderhandelende partijen en bij informateur Ronald Plasterk. Er wordt geklaagd over een gebrek aan respect voor de informateur. Desondanks hebben Plasterk en Omtzigt elkaar telefonisch gesproken om de situatie te bespreken.
De partij staat voor belangrijke keuzes, waarbij de NSC-top nu de leden bij elkaar roept om tekst en uitleg te geven. Al lijkt het er niet op dat de mening van de leden ook maar enige invloed zal hebben op wat de Tweede Kamerfractie zal besluiten. In de laatste peilingen van Maurice de Hond wordt de partij van Omtzigt ook finaal afgestraft voor zijn getwijfel en gedraai, waarbij NSC momenteel bijna gehalveerd is en het nu moet doen met 11 zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten