shutterstock 515326441

VluchtelingenWerk en Asieladvocaten schreeuwen moord en brand over aanpak overlastgevende asielzoekers

Immigratiefeb 11 , 17:00
De aanpak van overlastgevende asielzoekers in Nederland staat ter discussie, met kritiek vanuit verschillende hoeken op de vermeende overmatige maatregelen. VluchtelingenWerk Nederland en de Vereniging Asieladvocaten en Juristen Nederland uiten hun zorgen over de gang van zaken, waarbij beweerd wordt dat ambtenaren onder druk worden gezet en er sprake zou zijn van bewuste vaagheid rondom het begrip 'overlast'.
VluchtelingenWerk Nederland benadrukt dat de balans tussen beleid en uitvoering bij asielzoekers al geruime tijd wankelt. Volgens onderzoek van “kwaliteitskrant” NRC zou bewust vaag gehouden zijn wat als overlast geldt, met als doel een breder scala aan asielzoekers te kunnen aanpakken.
Voorzitter van Vereniging Asieladvocaten en Juristen Nederland, Wil Eikelboom waarschuwt voor excessieve maatregelen. Hij uit bezorgdheid over een mogelijke aansturing op etnisch profileren en discriminatie in de rechtsvervolging door de minister. Eikelboom wijst op het risico dat het aandeel van asielzoekers in de criminaliteitscijfers onterecht wordt opgekrikt.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid ontkent actieve bemoeienis met de werkinstructie van het OM en benadrukt dat discriminatie nooit het doel is geweest. Het is dan ook niet oké om de overlast van asielzoekers te bagatelliseren. Deze mensen komen hier op kosten van de belastingbetaler op zoek naar een beter leven en vegen vervolgens de vloer aan met onze gastvrijheid door overlast te veroorzaken, zoals intimidaties, diefstal – you name it.
Een organisatie als VluchtelingenWerk Nederland is haast niet meer serieus te nemen, aangezien zij de belangen van deze vreemdelingen boven die van de Nederlandse bevolking lijkt te stellen. De overlast die gepaard gaat met een AZC om de hoek is enorm, en met de nieuwe spreidingswet krijgt straks heel Nederland te maken met overlastgevende asielzoekers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten