shutterstock 515326441

BEZOPEN! Verspilling in Holten: COA gooit bruikbare huisraad weg en speelt Sinterklaas met ons belastinggeld

Immigratiefeb 08 , 19:00
In een tijd waarin elke cent van de belastingbetaler goud waard zou moeten zijn, slaat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de plank volledig mis in Holten. In wat alleen beschreven kan worden als een schaamteloze vertoning van verspilling, heeft het COA besloten om volledige inboedels – van brandschone koffiezetapparaten tot Ikea-lampen waar menige student zijn vingers bij zou aflikken – zonder blikken of blozen in de container te gooien schrijft Tubantia.
De locatie? Het voormalige vakantiepark de Lindenberg, dat nu wordt omgetoverd tot een asielzoekerscentrum (azc). De actie? Een grote opruimwoede waarbij het COA blijkbaar besloot dat het eenvoudiger was om goed, bruikbaar huisraad weg te gooien dan het te doneren aan degenen die het echt kunnen gebruiken. Het excuus? Te veel spullen en sommige niet brandveilig genoeg. Het echte probleem? Een schrijnend gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en inefficiëntie op kosten van de belastingbetaler.
Deze actie is een klap in het gezicht van elke Nederlander die moeite doet om duurzaam te leven en te besparen waar mogelijk. Terwijl de gemiddelde burger elke maand weer moet nadenken over waar te bezuinigen, lijkt het COA met geld te smijten alsof het niets is. En dat allemaal onder het mom van het klaarmaken van een azc. Moeten asielzoekers dan verwelkomd worden met splinternieuwe inboedels terwijl er perfect goede spullen beschikbaar zijn? Waar is het besef van waarde en duurzaamheid gebleven?
De buurtbewoners van Holten staan versteld en terecht. Hun verbazing en woede zijn een duidelijk signaal dat de praktijken van het COA niet stroken met het gezond verstand. "Dit is toch verschrikkelijk?" vraagt een buurtbewoner zich af, een vraag die velen van ons zullen echoën.
Het COA geeft toe dat niet voor alle spullen een 'beste oplossing' is gevonden. Maar is de makkelijkste oplossing – weggooien – echt de beste die we kunnen bieden in een land dat trots is op zijn efficiëntie en innovatie? Het is tijd dat het COA, en bij uitbreiding de hele overheid, herinnert wordt aan de waarde van geld – vooral als het om het geld van de belastingbetaler gaat.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Laat dit een wake-up call zijn voor alle betrokken partijen: verspilling van belastinggeld, vooral in tijden van economische onzekerheid, is onaanvaardbaar. Het is hoog tijd dat er verantwoordelijkheid wordt genomen, niet alleen voor het milieu maar ook voor de portemonnee van de burger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten