belastingdienst toeslagen enveloppen

Pats! FIOD doet onderzoek naar georganiseerde fraude met toeslagen vanuit Bulgarije

Politiekapr 17, 9:30
Het is wederom een enorme puinhoop op de afdeling Toeslagen. De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft aangekondigd onderzoek te doen naar georganiseerde fraude met toeslagen, ditmaal vanuit Bulgarije. Een nieuw schandaal is aan het licht gekomen nadat er verschillende tips binnenkwamen over mensen die op slinkse wijze gebruik maken van Nederlandse adressen om toeslagen aan te vragen, zonder enige rechtmatigheid. Maar liefst 2000 verschillende burgerservicenummers zijn hierbij betrokken.
Staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) heeft dit verontrustende nieuws in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt. De passage, opgemerkt door NRC, werpt een schrijnend licht op een situatie die doet denken aan het 'Bulgarenfraude'-schandaal uit 2013, waarbij een Bulgaarse bende op grootschalige wijze toeslagen wist te manipuleren. De herhaling van een dergelijke misdaad is ronduit schandalig en roept terecht de vraag op hoe dit kon gebeuren.
De publieke verontwaardiging die destijds ontstond, bekend als de 'Bulgarenfraude', heeft bij velen de alarmbellen doen rinkelen over de integriteit van het toeslagensysteem. Helaas heeft deze ontwikkeling de vrees bevestigd dat het systeem nog altijd vatbaar is voor grootschalige fraude. Het is een pijnlijke herinnering aan het toeslagenschandaal dat tienduizenden gezinnen onterecht heeft beschuldigd en met hoge terugvorderingen heeft achtergelaten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De nasleep van het toeslagenschandaal heeft niet alleen een emotionele impact gehad, maar heeft ook praktische consequenties gehad voor de dienst Toeslagen. Bovendien zijn de waarschuwingssystemen die waren ontworpen om verdachte aanvragen te identificeren, uitgeschakeld vanwege tekortkomingen in wet- en regelgeving. Dit plaatst de dienst Toeslagen in een lastige positie, waarin ze kwetsbaar zijn voor verdere misbruik en fraude.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten