kauthar bouchallikht

Pats! Kauthar Bouchallikht trekt zich terug uit GroenLinks vanwege Israël-Palestina conflict

Politiekokt 15 2023, 10:00
GroenLinks-Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht zal niet verkiesbaar zijn bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Ze heeft onlangs haar besluit aangekondigd om zich terug te trekken van de kandidatenlijst. Haar reden? Ze vindt dat haar partij te weinig aandacht heeft besteed aan de context van het Palestijns-Israëlische conflict.
Het lijkt erop dat Bouchallikht zichzelf beschouwt als de hoedster van de heilige context, die als een soort Messias komt om ons allen te verlichten. Volgens haar is context het erkennen van de daden van Hamas, maar vooral het wijzen naar de Israëlische regering als de grote boosdoener. Het is bijzonder dat dit tragische conflict, met het vertrek van het omstreden GroenLinks-Kamerlid, enige positiviteit weet voort te brengen.
Wat nog intrigerender is, is dat Bouchallikht stelt dat ze binnen haar partij gesprekken heeft gevoerd over onderwerpen die ze miste, zoals de Nakba, maar dat ze die als "niet constructief" beschouwde. Partijdemocratie was volgens haar op sommige momenten ver te zoeken. Het lijkt erop dat de Partij van de Arbeid en GroenLinks een beetje te veel in beslag werden genomen door het behartigen van de belangen van hun kiezers in plaats van het volgen van het verlichte pad van Kauthar Bouchallikht.
En dan is er nog die prachtige uitspraak van Bouchallikht dat ze "nog altijd gelooft dat GroenLinks/PvdA beter is voor Nederland." Het lijkt bijna op een plotwending in een Shakespeare-tragedie, waarin de heldin besluit haar steun te geven aan iets dat ze zojuist heeft afgedankt. Het is duidelijk dat het vertrek van Bouchallikht bij GroenLinks voor velen een zucht van opluchting betekent, al blijft het afwachten of ze zich bij een andere radicale linkse partij zal aansluiten.
EDIT: Sterker nog, nu blijkt dat Kauthar zich helemaal niet KAN terug trekken. Dat zou betekenen dat wanneer GroenLinks/PvdA voldoende zetels haalt, ze alsnog verkozen kan worden en dus zeer waarschijnlijk zich zal afsplitsen: ongekend!

Ze trekt zich niet terug. Dat kan ook niet. De kandidatenlijst ligt vast sinds 13 oktober 17:00 uur. Daar heeft ze netjes op gewacht. Ze staat op nummer 17. Als de PvdA/GL meer dan 16 zetels haalt, dan zal ze als onafhankelijk Kamerlid haar zetel innemen. De Groep Bouchallikt is…

Mick van Wely
Mick van Wely
@mickvanwely

Kamerlid Kauthar Bouchallikht (GL) trekt zich terug wegens Israël-standpunt. Ze wil ‘context’ bij de dodelijkste aanval op joden sinds de Tweede Wereldoorlog telegraaf.nl/nieuws/1164723… via @telegraaf

2.3K
Reply
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten