TCE 20210429 Tweede Kamer143

Pats! Tweede Meeloop Kamer neemt motie tegen 2G aan: alleen D66, VVD en CDA willen de wet wél

Politiekfeb 10 2022, 13:16
Het is vandaag een belangrijke dag voor de rechten en vrijheden van de Nederlander. Niet omdat we de strijd definitief gewonnen hebben, maar omdat er iets van een begin is gemaakt. De Tweede Kamer heeft zojuist namelijk een motie aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen om de helse wet die 2G zou invoeren in te trekken. Ook regeringspartij ChristenUnie stemde voor de motie.
De regering heeft zojuist even een tikje op de vingers gehad van de Tweede Kamer. Het voltallige parlement - op drie van de regeringspartijen na - stemde namelijk voor een motie van Kees van der Staaij (SGP) en Pieter Omtzigt (onafhankelijk) waarin het kabinet wordt opgeroepen de helse 2G-wet in te trekken. Dat laat een bijzonder verheugde Van der Staaij weten op Twitter.
https://twitter.com/keesvdstaaij/status/1491740944433139712
Natuurlijk is er maar één reden dat de Kamer dit opeens doet: het verzet in de samenleving is nu zo groot geworden dat ze zichzelf het vege lijf willen redden. Ook omdat de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen natuurlijk in maart. Met name PvdA en GroenLinks zijn niet mordicus tegen 2G an zich... ze zien alleen dat het plan op te veel weerstand rekent en dat het ze in maart kost als ze het tóch steunen. Daarom zijn ze nu ineens zogenaamd heel principieel.
Niks principes. Ze lopen gewoon mee met het sentiment in de samenleving zelf.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Afijn. Dit is een mooie stemuitslag. Maar het volstaat niet. Dat hele QR-systeem moet van de baan. 2G is kwaadaardig, maar 3G óók. Nederlanders moeten hun vrijheid terugkrijgen. Er mogen géén beperkingen zijn met 'apps' en 'qr-codes' of wat voor gezeik dan ook.
Vrijheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten