screenshot 2023 04 09 at 093814

Peiling Maurice de Hond: Pieter Omtzigt veruit de favoriete premier van Nederlanders

Politiekapr 09 2023, 9:45
Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat alleen Pieter Omtzigt een positieve nettoscore heeft als men gevraagd wordt wie onze volgende premier moet worden. Het verschil tussen Omtzigt en alle andere politici is extreem groot... Dat is al helemaal zo als we kijken naar de scores van Mark Rutte. Die heeft een score van MIN 63%. Dat is dus: een negatieve score van 63%.
De Hond heeft kiezers gevraagd of ze positief of negatief staan tegenover het idee van bepaalde politici als de volgende premier van Nederland. Wat daarbij opvalt is dat iedere politicus een negatieve score heeft - behalve Pieter Omtzigt. Ja, ook Caroline van der Plas heeft een negatieve score met -18%.
Omtzigt heeft een positieve score van +37%. Dus dat betekent dat, om een voorbeeld te noemen 68,5% positief over hem is, 31,5% negatief (68,5 - 31,5=37). Kijk maar:
In Nederland anno 2023 is dat een opzienbarende score. Alle andere partijleiders zitten diep in het rood. De nummer twee is Caroline van der Plas met een score van -18%. Daarna wordt het alsmaar minder tot we uitkomen bij Mark Rutte met een negatieve score van -63%, Sigrid Kaag (-71%) en Wopke Hoekstra (-76%).
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Voor het partijkartel zijn dat ontstellende cijfers. Rutte is werkelijk op geen enkele manier dan ook een premier 'voor alle Nederlanders.' Hij is de premier van een klein clubje VVD-loyalisten; mensen die vinden dat 'de oude manier' de enige juiste manier is omdat zij er goed onder gedijen, en die lak hebben aan wat dit betekent voor de rest van Nederland. Alle andere Nederlanders hebben echter lak aan hem en willen hem het liefst vandaag nog lozen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten