shutterstock 1341896012

(Peiling!) Moskeeën eisen dat Halsema Gaza noemt in 4 Mei-toespraak: 'Ze moet zich wel onderwerpen'

Politiekmei 03, 17:00
Hilarischer dan dit wordt het niet! Maar liefst 200 moskeeën hebben Femke Halsema opgeroepen om tijdens haar toespraak op de Dam op 4 iets te zeggen over 'het geweld in Gaza.' Ze zou dat moeten veroordelen en in verband brengen met de dag waarop wij Nederlandse ´onze doden herdenken. Néderlandse doden die gestorven zijn voor onze vrijheid. Knetter!
"Het is nu dat er een oorlog wordt gevoerd tegen de Palestijnse bevolking," zegt "samenwerkingsverband K7" van de moskeeën. "Het is nu dat er ele duizenden kinderen sterven door de honger en het is nu dat de verantwoordelijke leiders wegkomen met hun misdaden. Wij vragen de burgemeester van Amsterdam daarom de link te leggen tussen toen en nu."
Hilarisch, natuurlijk. Of, nou ja, eigenlijk vooral heel respectloos. Ik begrijp dat 98% van de moslims in Nederland allochtoon is, maar kunnen ze in ieder geval de schijn ophouden dat ze geïnteresseerd zijn in óns land, óns volk en ónze geschiedenis? Of is dat ook al te veel gevraagd?
4 mei moet gaan over ons land, ons volk, onze cultuur en onze geschiedenis. Niet om wat er in Gaza gebeurt - of in Oekraïne, trouwens. Laat ons met rúst. We staan stil bij ónszelf.
Femke Halsema zei eerder deze week dat dit ook háár mening is. Dat deed ze bij Nieuwsuur. "Ik weet dat de wereld in brand staat en ik weet dat heel veel mensen daar heel veel pijn om hebben," aldus De Kaak. "Maar het is ook heel belangrijk dat er één moment in het jaar is, waarin je over jezelf nadenkt."
Daar had en heeft ze natuurlijk gelijk in. Helaas zijn er nogal wat mensen die ervan overtuigd zijn dat ze na deze oproep van de moskeeën toch door de knieën gaat. Joost Niemoller, bijvoorbeeld. Hij stelt heel duidelijk: "Wat kan Halsema anders doen dan zich onderwerpen? Ze doet dit al haar hele politieke leven lang."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die idiote zelfhaat in ons land. Wij zijn Nederlanders, wij staan voor Nederland. Voor onze cultuur, voor onze geschiedenis. Dat mensen zich druk willen maken om Gaza (of Oekraïne)? Prima. Maar niet op ónze 4 Mei. En nee, ook niet op 5 Mei. Denk jij daar net zo over? Steun het DDS-geluid dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan voor ons land, onze gebruiken, onze tradities, onze cultuur en onze geschiedenis.
Natuurlijk ligt dat een beetje gecompliceerder. Halsema gaat altijd door de knieën voor moskeeën en dergelijke. Als gewone, autochtone, mánnelijke Nederlanders iets willen heeft ze echter opeens een ruggengraat van wolfraam. Dus wat dat betreft heeft Niemoller wel degelijk gelijk.
Vraag aan onze lezers: denk jij dat Halsema opeens van mening verandert en Gaza morgen tóch noemt, of houdt ze haar rug recht?

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten