screen shot 2024 05 28 at 153308

Peiling! PVV na akkoord op 48 zetels - maar gepeild VOOR premierskeuze

Politiekmei 28, 14:30
Er is goed nieuws voor Geert Wilders. Zijn PVV zou volgens de nieuwste peiling van I&O uitkomen op maar liefst 48 Kamerzetels als er vandaag verkiezingen waren. Daarmee zou de PVV niet slechts 'een beetje' groter zijn dan de rest; de PVV zou de rest werkelijk vernielen. Let wel, deze peiling is genomen voordat de naam van de nieuwe premierskandidaat bekend werd: NCTV-inlichtingenslang Dick Schoof.
Voor de PVV betekent dit een stijging van drie virtuele zetels ten opzichte van de peiling van dezelfde peiler een maand geleden. De reden? Kiezers zijn over het algemeen blij dat er een PVV-kabinet komt. Vorige maand was de PVV vier virtuele zetels kwijtgeraakt omdat PVV-kiezers dachten dat het PVV-kabinet er niet zou komen. Nu is het hoofdlijnenakkoord gepresenteerd en denken ze: het gebeurt dus wél, yay!
Opvallend genoeg verliest de VVD één virtuele zetel. Dilan Yesilgöz en de haren gaan van 20 naar 19. EenVandaag schrijft dat de VVD op hetzelfde aantal staat als vorige maand, maar de peiling hierboven is van I&O, en daarop zie ik toch echt een verschil. Steker nog, dat geldt ook voor BBB. BBB gaat er óók op achteruit. NSC blijft stabiel op 11. Misschien dat EenVandaag één zetel verlies als geen verlies telt? Dat kan, natuurlijk. Maar dan is wel de vraag: Aangezien EenVandaag óók toegeeft dat de PVV drie zetels stijgt, waar komen die dan vandaan? Er zijn 150 zetels te vergeven mensen, als je 3 optelt bij een partij dan moeten die elders vandaan komen. D'oh.
GroenLinks PvdA staat op een hele... 24 zetels. Dat is een enorme stijging voor Frans Timmermans van... één zetel. LOL. Ik weet het, daar wordt Timmermans vast heel niet blij van.
Als we dan naar het CDA kijken, dan zien we dat ook die partij de vlucht naar voren neemt. Het is ongelooflijk. Het CDA stijgt, met 20%! Van 5 naar 6 virtuele zetels. Zo, dat hakt erin.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
DENK staat op 3, FVD ook, SGP ook, ChristenUnie ook, Volt ook, en zelfs de SP staat op 3. Dan blijven alleen nog de Partij voor de Dieren over met 6 virtuele zetels (hoe dan?) en JA21 met... 1. Hoe ze daar steeds aan komen is mij een raadsel, maar misschien dat Eerdmans over flink wat neefjes en nichtjes beschikt die hem steunen.
Dat is de peiling voor deze maand van I&O. Redelijk wat kleine verschuivingen, maar vooral één grote ten gunste van de PVV.
Het enige slechte nieuws voor Wilders? Nu bekend is dat hij wil dat NCTV-, AIVD, Justitie-engnek Dick Schoof zijn premier wordt kun je er vergif op innemen dat de PVV gaat dalen in de peilingen. Een veel slechtere keuze had hij namelijk niet kunnen maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten