Peilingen! BBB de grootste in Friesland en Groningen, PVV koploper in Limburg!

Peilingen! BBB de grootste in Friesland en Groningen, PVV koploper in Limburg!

Peil.nl heeft vandaag de laatste peilingen gepubliceerd. Als eerste valt op dat de partij van Caroline van der Plas de grootste kan worden in zowel Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel als Gelderland. De Boeren Burger Beweging scoort zoals verwacht goed op het platteland maar ook in de randstad scoort BBB mooie cijfers. Het CDA staat op groot verlies en zal veel van zijn kiezers zien vertrekken naar de partij van Caroline van der Plas.

De PVV van Geert Wilders gaat volgens de peilingen ruimschoots de grootste worden in Limburg. De PVV staat op 20% en terwijl de 2e plaats wordt ingenomen door de VVD met 12%. Naast Limburg scoort de partij van Wilders ook goed in Noord-Brabant. De VVD lijkt volgens de peilingen alleen in Utrecht de grootste te gaan worden. Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland lijken een tweestrijd te gaan worden met de PVV.

Het gewenste effect bij GroenLinks en PvdA na al het geflirt in de media is in de peilingen nog niet zichtbaar. Enkel in Zeeland scoren de partijen goed. De rest van Nederland is vooralsnog niet onder de indruk van de vernieuwde samenwerking tussen de twee partijen. In Zeeland maken de partijen van Jesse Klaver en Attje Kuiken grote kans om de grootste te worden. Al moet daar wel bij vermeld worden dat de partijen gezamenlijk met een lijst de verkiezingen ingaan.

De Partij van Sigrid Kaag doet het alleen in Utrecht nog redelijk. D66 staat in de Domstad op plek 2 in de peilingen maar wel een achterstand van 5% op de VVD. Elders in het land is het Kaag-effect aardig uitgewerkt. De partij van Sigrid Kaag staat in veel provincies op 0% groei en de kans op een grote winst voor Sigrid Kaag lijkt gelukkig ver weg.

Alle peilingen zijn terug te vinden op de website van peil.nl

Lees meer over:
peilingen PVV BBB

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties