SophieHermans2020

Hypocriete Sophie Hermans bekritiseert Shell terwijl bedrijf met tonnen de VVD-campagne spekt

Politiekfeb 05 2023, 18:00
Sophie Hermans heeft vandaag in de uitzending van WNL Op Zondag kritiek geuit op de miljardenwinsten van Shell. De VVD’er stipt aan dat winst maken op zichzelf geen probleem is maar wel hoe de winst besteed wordt. De kritiek van Hermans is opmerkelijk te noemen aangezien Shell maar wat graag de partijkas van de VVD spekt.
Volgens Hermans gaat Shell niet goed om met de winsten van het bedrijf. “Als ik naar Shell kijk; zij besteden de winsten om eigen aandelen te kopen en om de waarde van het bedrijf te vergroten. Je zou ook kunnen zeggen dat je moet investeren in sneller verduurzamen.” Aldus Hermans. Je zou kunnen concluderen dat de VVD er wel heel hard aan trekt deze campagne als zelfs Shell nu ook onder de VVD bus terecht is gekomen.
In 2021 onthulde Follow the Money dat het Thorbeckefonds aandelen heeft in Shell en Unilever. Die aandelen van zo’n 4 miljoen euro dienen als een noodfonds voor de VVD. Mocht de partij ooit in nood zijn dan kan daar een beroep op gedaan worden. Daarnaast wordt alle winst boven de vier miljoen euro linea recta doorgesluisd naar de VVD-campagne.
Partijen die aandelen bezitten zijn in Nederland vooralsnog gewoon toegestaan. De wetgeving hierop zou moeten worden aangepast maar dit ligt bij partijen als de VVD uiteraard gevoelig. Het risico is namelijk dat een ongelijk speelveld dreigt te ontstaan maar denk bijvoorbeeld ook aan mogelijke belangenverstrengelingen. Het is dan ook niet gek dat door dit soort schimmige constructies Nederland slecht scoort als het gaat om corruptie binnen met name de politiek.
De kritiek van Hermans lijkt een wanhopige poging te zijn om de linkse kiezer naar de VVD toe te trekken. De kritiek op Shell is uitermate hypocriet te noemen aangezien zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het financieren van de VVD-campagne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten