mark rutte nos

Peilingwijzer: VVD ondanks alles met afstand de grootste, Volt stort langzaam in en BBB nu net zo groot als CDA

Politiekapr 15 2022, 18:00
In de nieuwste Peilingwijzer blijft de VVD met grote afstand de grootste partij met 29 tot 33 zetels (-3). Het grootste verlies in de peilingen is te zien bij Volt, waar na het conflict rond Kamerlid Nilüfer Gündogan nauwelijks nog iets te zien is van de winst die zij na de Kamerverkiezingen in de peilingen boekte.
Inmiddels is het ronduit wonderbaarlijk te noemen dat de VVD ondanks alles nog steeds zo hoog in de peilingen staat. Het lijkt wel alsof de VVD-stemmer niets heeft meegekregen van de toeslagenaffaire, het fiasco bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de woningcrisis of de ronduit waanzinnige klimaatplannen. Kennelijk vinden ze het allemaal wel best en boeit het ze pas iets als ze er zelf last van ondervinden.
Mensen die moe zijn van D66 en een nóg meer pro-Europees D66 wilden, konden bij Volt terecht. Helaas voor hen hebben zij zichzelf flink in de voet geschoten omtrent Gündogan, waardoor de roze bril aan diggelen is gestampt en de peilingwinst in rook is opgegaan, meldt de NOS.
Bij de rechtse partijen gaat het over het algemeen wél goed. JA21 staat, ondanks het tegenstemmen door partijleider Joost Eerdmans bij de motie van wantrouwen tegen Hugo de Jonge, nog altijd op 7 tot 11 zetels in de Peilingwijzer. Reden hiervoor is dat die partij als constructiever wordt ervaren en meer kans heeft op samenwerking met andere partijen dan de PVV of FVD.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De PVV staat nog steeds als een huis met 13 tot 17 zetels en de FVD kan rekenen op een stabiele 3 tot 5 Kamerzetels. Maar de rechtse partij die er relatief het beste voor staat is natuurlijk de BBB. De partij van Caroline van der Plas kan rekenen op 6 tot 10 zetels als er nu verkiezingen zouden zijn. Dat is tevens het bereik van het CDA op dit moment!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten