1080px 220107Robbert Dijkgraaf28

Kabinet kijkt ineens vooruit, wil sleutelen aan schoolvakanties uit angst voor mogelijke nieuwe coronagolf

Politiekapr 15 2022, 17:00
Het kabinet-Rutte krijgt, nu de coronacrisis voorbij lijkt te zijn, toch ineens een beetje visie. Zij kijken nu naar het verkorten van de zomervakantie en het verlengen van de kerstvakantie, voor het geval er een nieuwe coronavariant opduikt.
Mosterd na de maaltijd. Dat is hoe dit plan eigenlijk het beste gecategoriseerd kan worden, want werkelijk niemand zit hierom te springen. Het plan om de vakanties op de schop te nemen komt voort uit de belofte voor een langetermijnaanpak van Covid-19 in het onderwijs. Alleen is er praktisch geen Covid-19-probleem meer en het lijkt er ook niet op dat deze nog terug gaat komen.
Maar goed, mocht het dus onverhoopt wél zo zijn dat er weer een (gevaarlijke) coronavariant opduikt, dan heeft het kabinet zichzelf waarschijnlijk wat extra tijd gekocht door de vakanties van iedereen te verpesten. Zij hebben namelijk het onderdeel uit de tijdelijke coronawet gehaald die het mogelijk maakt om scholen op stel en sprong te sluiten, dus houden ze zo een soort stok achter de deur.
Het idee is om de kerstvakantie met een week te verlengen en de zomervakantie van 2023 een week korter te maken, meldt De Telegraaf. Als ze dit doorvoeren dan moeten onderwijspersoneel, bedrijven en ouders van kinderen natuurlijk behóórlijk schakelen en de hele planning omgooien, puur 'voor het geval dat'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is volstrekt idioot om dit op deze manier vast te willen leggen, aangezien het vakanties onder normale omstandigheden ook treft. Het was beter geweest om 'in geval van nood' de vakanties aan te passen en zonder nieuwe coronavariant een reguliere vakantieplanning aan te houden. Zo'n virus is sowieso een acute noodsituatie, waarbij je best eenmalig een keer wat weekjes kunt verschuiven. Dit plan is meer zoiets als iedereen in Zuid-Limburg verplichten het hele huis met zandzakken te omringen, voor het geval er weer een overstroming komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten