Screen Shot 2022 10 07 at 112833

Pieter Omtzigt slaat alarm: Tweede Kamer sluit parlementair jaar af met rampzalige besluitvorming

Politiekjul 07 2023, 13:00
Het is weer die tijd van het jaar waarin onze dappere Tweede Kamerleden zich opmaken voor hun welverdiende zomerreces. Maar voordat ze hun koffers pakken en zich klaarmaken voor een paar maanden luieren en ontspannen, willen ze nog snel even wat besluiten nemen. Althans, dat is wat ze ons willen doen geloven.

We stemmen nu over 20 pagina’s, vooral moties. Bijna alle moties zijn vandaag ingediend. Over 30 totaal verschillende onderwerpen. Dit is geen verstandige manier van besluiten nemen. (De werktijden in Den Haag zijn niet gezond en leiden niet tot verstandige besluiten)

Image
2.8K
Reply
Pieter Omtzigt, een van de weinige parlementariërs die nog opkomt voor de belangen van het volk, heeft terecht zijn ontevredenheid geuit over de schandelijke gang van zaken in de Tweede Kamer. Op Twitter schreef hij: "We stemmen nu over 20 pagina's, vooral moties. Bijna alle moties zijn vandaag ingediend. Over 30 totaal verschillende onderwerpen. Dit is geen verstandige manier van besluiten nemen. (De werktijden in Den Haag zijn niet gezond en leiden niet tot verstandige besluiten)." En wat heeft hij gelijk!
Het is werkelijk een schande dat de belangrijkste besluitvorming van het jaar wordt afgeraffeld als een laatste klusje voordat de Kamerleden met vakantie gaan. In plaats van grondig debat en zorgvuldige overweging, worden er nu lukraak moties opgesteld en overhaaste stemmingen gehouden. Het lijkt erop dat deze volksvertegenwoordigers zich meer bezighouden met hun zomerplannen dan met het serieus nemen van hun verantwoordelijkheden.
Hoe kunnen we verwachten dat er goede besluiten worden genomen als er op zo'n chaotische en gehaaste manier wordt gewerkt? Het is duidelijk dat de werktijden in Den Haag allesbehalve gezond zijn en dat ze niet leiden tot verstandige besluiten. De volksvertegenwoordigers hebben nauwelijks de tijd om de complexe onderwerpen waarover ze stemmen te begrijpen, laat staan om grondig onderzoek te doen en de mogelijke consequenties te overwegen.
Het lijkt erop dat de Kamerleden hun verantwoordelijkheden vergeten zodra de zon begint te schijnen. Ze zijn te druk bezig met het inpakken van hun zonnebrandcrème en badkleding, terwijl belangrijke kwesties op de agenda blijven liggen. Wat gebeurt er met de beloofde hervormingen in de zorg? Wat gebeurt er met de strijd tegen de woningnood? Deze onderwerpen verdienen serieuze aandacht en diepgaand debat, niet een snelle stemming voordat iedereen op vakantie gaat.
Het wordt hoog tijd dat de Tweede Kamerleden hun verantwoordelijkheid nemen en het volk serieus nemen. Ze moeten beseffen dat het land niet stopt met functioneren omdat zij op vakantie gaan. De problemen en uitdagingen waar we voor staan, wachten niet tot ze terug zijn van het strand. Het volk verdient beter dan deze schandalige vertoning van incompetentie en onverschilligheid.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Pieter Omtzigt heeft groot gelijk dat hij zijn onvrede uit over deze situatie. Het is een wake-up call voor ons allemaal. We moeten eisen dat onze volksvertegenwoordigers hun werk serieus nemen en de tijd en moeite nemen om zorgvuldige besluiten te nemen. Het is tijd om het parlementaire proces te heroverwegen en ervoor te zorgen dat belangrijke beslissingen niet worden afgeraffeld voordat iedereen op vakantie gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten