13609587394 ed59674299 c

Rabobank zet duurzaamheid boven boerenbelangen: Een klap in het gezicht van de agrarische sector

Binnenlandjul 07 2023, 14:00
Het nieuws dat de Rabobank alleen nog maar geld wil verstrekken aan duurzame boeren is als een mokerslag aangekomen in de agrarische sector. Er waait duidelijk een andere wind bij de bank, maar helaas is dit geen verfrissende bries. Het is eerder een verwoestende storm die de boeren hard treft. De bank, die ooit bekend stond als de boerenleenbank en de belangen van de agrarische sector zou moeten behartigen, heeft nu haar rug gekeerd naar de boeren die niet voldoen aan de duurzaamheidscriteria.
Alex Datema, de kersverse directeur Food&Agri, verklaart in de Telegraaf dat de Rabobank in de toekomst financieringsaanvragen zal beoordelen op basis van duurzaamheidsstappen. Met andere woorden, boeren die geen goed milieuverhaal kunnen presenteren, kunnen straks fluiten naar een lening bij de Rabobank. Dit is simpelweg onacceptabel en getuigt van een schandalige minachting voor de boeren die dag in dag uit hard werken om ons van voedsel te voorzien.
De bank lijkt te zijn verworden tot een verlengstuk van een doorgeslagen overheid, die zich bezighoudt met klimaathysterie en stikstofwaanzin. De druk op de agrarische sector is al immens groot, met steeds strengere regelgeving en onrealistische doelstellingen op het gebied van klimaat en milieu. En nu voegt de Rabobank zich bij degenen die de boeren het hardst treffen, door hen de toegang tot financiering te ontzeggen op basis van een ideologische agenda.
Het is duidelijk dat de Rabobank haar oorspronkelijke rol als steunpilaar voor de agrarische sector volledig uit het oog is verloren. In plaats van de boeren te ondersteunen en te helpen bij het realiseren van hun bedrijfsdoelen, draait de bank hen de rug toe op basis van eenzijdige en onrealistische duurzaamheidseisen. De agrarische sector heeft behoefte aan partners die hen begrijpen en ondersteunen, niet aan financiële instellingen die hen in de steek laten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
De Rabobank moet zich herbezinnen op haar koers en de belangen van de boeren weer centraal stellen. In plaats van hen af te straffen, zou de bank hen moeten ondersteunen bij het realiseren van duurzaamheidsdoelen en hen de nodige middelen en expertise moeten bieden. Het is tijd dat de Rabobank haar rol als vertrouwde partner van de agrarische sector herpakt en opkomt voor de boeren die dag in dag uit zwoegen om ons van voedsel te voorzien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten