shutterstock 1629634864

Poetin haalt uit naar Joe Biden over directe confrontatie met NAVO-landen: "Complete onzin!"

Politiekdec 17 2023, 20:00
In een interview op de Russische staats­televisie veegde president Poetin">Vladimir Poetin de vloer aan met de waarschuwingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijk conflict tussen Rusland en de NAVO. Poetin noemde Bidens uitspraken 'complete onzin' en stelde duidelijk dat Rusland 'geen economisch, politiek of militair' belang heeft bij een directe confrontatie met NAVO-landen.
Biden deed recentelijk een beroep op het Amerikaanse Congres om meer geld vrij te maken voor Oekraïne, waarbij hij Poetin beschuldigde van profiteren van Republikeinse tegenstand. Poetin reageerde scherp, beschuldigde Biden van het rechtvaardigen van 'fout beleid' jegens Rusland en ontkrachtte de claim dat Rusland na een overwinning in Oekraïne niet zou stoppen.
Wat de NAVO betreft, waarschuwde Biden dat een mogelijke toekomstige Russische aanval op een NAVO-land tot Amerikaanse interventie zou leiden, wat zou resulteren in een ongewenste situatie van Amerikaanse troepen tegen Russische troepen. Poetin weerlegde deze zorgen en betitelde ze als ongegronde angsten die voortkomen uit politiek opportunisme.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Poetin lijkt duidelijk te maken dat deze dreiging eerder voortkomt uit politieke manoeuvres dan uit concrete intenties van Rusland. In dit licht lijkt de betrokkenheid van bijvoorbeeld D66-minister Ollongren namens Nederland eerder ongegrond en onnodig alarmistisch dan gebaseerd op feitelijke dreigingen. Een trend die we de laatste maanden wel vaker zien en die ook steeds vaker complete onzin blijkt te zijn. Het is duidelijk dat westerse politieke leiders er alles aan doen om Poetin in een kwaad daglicht te zetten en elke actie van de Russische leider uit te vergroten en zwaarder te laten wegen dan gebruikelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten