screen shot 2022 09 21 at 15

Politiek opportunisme: regering wil opeens grip op immigratie voor verkiezingen

Politiekjan 24 2023, 14:00
Onlangs heeft VVD-staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, op Twitter aangekondigd dat hij een "goed overleg" heeft gehad met zijn collega in Denemarken, Kaare Dybad. Hij vraagt zich af hoe ze grip kunnen krijgen op migratie, hoe ze terugkeer kunnen bevorderen en hoe ze afspraken in en met Europa kunnen laten werken. Het is echter een bitterzoet gevoel dat deze opmerkingen nu worden gemaakt, terwijl de afgelopen jaren de immigratiecijfers hoger zijn dan ooit tevoren.
De regering, geleid door de VVD, onder leiding van Van der Burg en zijn partijgenoten, heeft de immigratie totaal uit de hand laten lopen. Hierdoor is er nu een ware "asielcrisis" ontstaan.
Deze nieuwe tweet van Van der Burg is dan ook een schrijnend voorbeeld van politieke hypocrisie. De regering heeft jarenlang niets gedaan om de situatie te verbeteren, maar nu er verkiezingen aankomen, willen ze opeens grip krijgen op de situatie. Tenminste, dat stelt Van der Burg opeens.
Jan Roos, een bekende politieke commentator, zegt terecht: "Kijk nou toch. Er komen verkiezingen aan en opeens..."

Kijk nou toch. Er komen verkiezingen aan en opeens...

Eric van der Burg
Eric van der Burg
@ericvanderburg

Gisteren goed overleg gehad met Kaare Dybvad, mijn collega in Denemarken over migratie. Hoe krijgen we grip op migratie, hoe bevorderen we terugkeer, hoe laten we de afspraken in en met Europa beter werken.

905
Reply
Dit is inderdaad een duidelijk voorbeeld van politieke opportunisme. De regering speelt een gevaarlijk spelletje met de levens van mensen die op zoek zijn naar een veilig onderdak.
De huidige asielcrisis is een gevolg van een gebrek aan leiderschap en verantwoordelijkheid van de regering. Er zijn veel oplossingen die zouden kunnen helpen, zoals het versterken van de controle op de EU-buitengrenzen, het opzetten van efficiënte terugkeerprogramma's en het versterken van de samenwerking met andere landen. Helaas, in plaats van deze stappen te ondernemen, heeft de regering zich gericht op het creëren van een afschrikkend beeld voor immigratie, in plaats van een echte oplossing te bieden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is hoog tijd dat de regering eindelijk verantwoordelijkheid neemt voor hun falende beleid en een einde maakt aan deze asielcrisis. Het is tijd voor een echte oplossing, niet voor politieke spelletjes. Het volk verdient beter dan dit... en het volk verdient beter dan huichelachtige staatssecretarissen als Eric van der Burg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten