D66 koopt "ideale mix van de samenleving" via een castingbureau, 70+'ers niet welkom

D66 koopt "ideale mix van de samenleving" via een castingbureau, 70+'ers niet welkom

Sigrid Kaag nuttigt een Palestijnse maaltijd op de Westelijke Jordaanoever. Bron: Kaag / Twitter.

Via een oproep van een castingbureau is duidelijk geworden dat er momenteel druk gezocht wordt naar mensen die voor een paar tientjes willen figureren in een reclamespotje van D66. Het moet “Een mix van de samenleving” zijn en de maximale leeftijd is 70 jaar.

Hilarisch natuurlijk dat een partij als D66 een beroep moet doen op een casting bureau omdat ze zelf vanuit hun achterban niet eens “een mix van de samenleving” kunnen faciliteren. De partij heeft schijnbaar weinig leden met bijvoorbeeld een migratieachtergrond of een zichtbare handicap die willen figureren in een D66-reclamespotje. Ook zijn non binaire personen volgens de oproep niet welkom omdat ze enkel spreken over “mannen en vrouwen”. Pijnlijk.

Via Twitter wordt er door verschillende politici kritisch gereageerd. Zo schrijft DENK fractievoorzitter Farid Azarkan: “Als je genoeg geld hebt kun je kopen dat je een diverse politieke club bent.” Ook voormalig Kamerlid Femke Merel van Kooten doet een interessante ontdekking, de voorgaande campagnespotjes van D66 naar alle waarschijnlijkheid ook gevuld met "ingehuurde figuranten van het castingbureau".

Maar wie goed leest merkt ook op dat mensen boven de 70 niet passen in de ideale “mix van de samenleving”. De zogenaamd inclusieve partij van Sigrid Kaag heeft geen plaats in hun reclamespotjes voor onze ouderen en de slogan “laat iedereen vrij maar niemand vallen” is daarmee ook nodig toe aan vervanging.

Een oplettende twitteraar kwam er ook al achter dat D66 gebruik maakt van gekochte stockfoto’s waar donkere mensen opstaan, omdat ze schijnbaar zelf geen donkere personen in de partij hebben die het uithangbord van D66 willen zijn.

Het lijkt een mooi begin te zijn van een falende D66-campagne. Mevrouw Kaag keuvelt ondertussen samen met onder andere Mark Rutte lekker rond bij het WEF in Davos en lijkt zich niet heel erg druk te maken om de Provinciale Statenverkiezingen die voor de deur staan.

Lees meer over:
D66 Kaag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer