Premier Rutte belooft weer eens gouden bergen: de asielcrisis wordt de komende maanden aangepakt

Premier Rutte belooft weer eens gouden bergen: de asielcrisis wordt de komende maanden aangepakt

Bron: NOS / Screenshot YouTube: Persconferentie premier Rutte, over besluit verhuizing Unilever

Premier Mark Rutte heeft gisteravond bij Jinek gereageerd op de zorgen binnen de VVD over migratie en de asielcrisis. Hij gaf aan goede hoop te hebben dat er in de komende maanden met andere Europese landen afspraken gemaakt kunnen worden om de problematiek aan te pakken. Wij weten allemaal dat dit puur verkiezingsretoriek is. Deze voornemens is Rutte na de verkiezingen plotseling vergeten.

Suggesties om bijvoorbeeld het Deense model te introduceren of een asielstop in te voeren zijn volgens Rutte zinloos en simpelweg onmogelijk. Hij wil zich in plaats daarvan richten op het vinden van oplossingen binnen de Europese Unie. Waar politiek de wil er is een weg. Nee, Rutte moet voor één keer eerlijk zijn hij mag dit niet van zijn coalitiegenoot D66. Indien Rutte toch naar een asielstop durft te wijzen dan dreigen D66 en ChristenUnie (het christelijke broertje van D66 red.) het kabinet op te blazen.

De premier benadrukte dat het probleem van migratie niet alleen in Nederland speelt, maar een Europees probleem is. Hij pleitte voor een gezamenlijke aanpak van de problematiek en benadrukte het belang van samenwerking tussen Europese landen. De EU zal de Australische aanpak moeten gaan hanteren om de migratiecrisis op te lossen. Helaas vinden veel Europese regeringsleiders deze aan pan inhumaan.

De VVD heeft eerder aangegeven dat zij willen dat de instroom van asielzoekers beperkt wordt. Rutte gaf aan begrip te hebben voor deze zorgen en dat hij zich inzet om de belofte om de migratie in te dammen na te komen. Wij weten dat de beloftes van Rutte rond verkiezingstijd niks waard zijn. Dus beste klassiek-liberale stemmer trap niet meer in de zoveelste leugen van Rutte.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is nog onduidelijk welke concrete stappen er genomen zullen worden om de asielcrisis aan te pakken. Premier Rutte gaf aan dat er nog veel overleg nodig is en dat het vinden van oplossingen een ingewikkeld proces is. Dus Rutte drinkt glas, doet een plas en alles blijft zoals het was. Bij de VVD moet je niet zijn als je na 15 maart de asielcrisis wil oplossen in Nederland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties