shutterstock 1454940068

PVV woedend dat klimaat-obsessief kabinet windmolens op zee wil verdubbelen

Politiekmrt 18 2022, 11:28
De PVV vindt het ongekend dat het doorgedraaide en klimaat-obsessieve kabinet de hoeveelheid windenergie op zee wil verdubbelen. Klimaatpropagandist Rob Jetten (D66) krijgt daar miljarden en nog eens miljarden voor van zijn collega-bewindslieden.
Het kabinet gaat de komende jaren helemaal los op windenergie. In de periode tot 2030 moet er maar liefst 10 Gigawatt windenergie op zee bijkomen. Dat is een verdubbeling van de huidige situatie. Voor de duidelijkheid, dat komt dus neer op 750 tot 800 windturbines. Die dingen zijn enorm groot en wel 300 (!) meter hoog.

PVV reageert furieus

Totaal geschift, natuurlijk, zeker als je bedenkt dat die zogenaamde "vergroening" van de energiesector nooit het effect gaat hebben dat ze ons beloven. Nou ja, behalve dan als we de bevolking van Nederland even verminderen met 50% tot 75%. Dán hebben die groene projecten wél iets van nut. Hmm.
Hoe dan ook, de PVV heeft bij monde van Tweede Kamerlid Alexander Kops woedend gereageerd op deze nieuwe gekkigheid. Want, schrijft hij op Twitter, windturbines zijn "onbetrouwbaar, horizonvervuilend, slecht voor de visserij" en, oh ja, ook nog "slecht voor het zeeleven."
https://twitter.com/KopsPVV/status/1504738776467312642
Natuurlijk is daar geen woord van gelogen. Windturbines op zee zijn goed voor... precies helemaal niemand.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nou ja, behálve voor radicaal-linkse politici en hun vrienden in het bedrijfsleven die zulke windturbines bouwen. Voor díe mensen zijn dit soort wanproducten juist ge-wel-dig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten