Rick Nieman

Rick Nieman vliegt uit de bocht tijdens WNL op Zondag: Draai de microfoon dicht van ''ophitsende'' Kamerleden

Politieksep 19 2022, 10:30
Bij WNL op Zondag was gisteren Dilan Yeşilgöz te gast om te spreken over haar gegeven HJ Schoo-lezing. Rick Nieman vond het nodig naar aanleiding hiervan zijn mening te geven hoe je met bepaalde Kamerleden om moet gaan. Zijn uitspraken zijn totalitair te noemen. Naast Dilan Yeşilgöz was ook de slappe CDA fractievoorzitter Pieter Heerma te gast, die een zeer slechte hoeder is van onze vrijheden.
Rick Nieman vindt deze uitspraak; ''De onwelriekende reuzel sijpelt zelfs de Tweede Kamer binnen'' een prachtige uitspraak! Tot zover de objectiviteit van de journalist Rick Nieman. Van dit beeld kunnen we nu definitief afscheid nemen. Dilan Yeşilgöz vindt dat er weerwoord moet geboden tegen de boodschap van Thierry Baudet en Wybren van Haga. Nieman vindt duidelijk dat Baudet en Van Haga ophitsers zijn. Volgens hem is weerwoord bieden niet genoeg de microfoon moet door de Kamervoorzitter Vera Bergkamp worden dichtgedraaid als deze twee mannen onwaarheden verspreiden. Het is bizar dat Nieman denkt te weten welke boodschap er schadelijk is en dat dan de microfoon moet worden dichtgedraaid. Nieman treed op als gedachtenpolitie en dat is totalitair.
Rick Nieman vroeg aan Pieter Heerma of hij het een goed plan vindt om de microfoon dicht te draaien bij ophitsende Kamerleden. De antidemocraat Heerma bevestigt dit met: ''Zeker!" Bij dergelijke uitspraken “smoort het politieke debat door gebruikmaking van het feit dat het vrije woord zo vrij is en dat Kamerleden onschendbaar zijn in de Tweede Kamer”, stelt Heerma. Hij vindt dat er dan “een grens is bereikt van wat je kunt tolereren, juist ter verdediging van dat vrije woord en het debat”. Wat hem betreft moet dan de microfoon worden uitgezet. Heel terecht valt Gideon van Meijeren (FVD) over deze uitspraak. ''Wat een ontzettende vrijheidsstrijder is het toch ook, die Pieter Heerma. Hij zet zich keihard in om de vrijheid van meningsuiting en het vrije debat te verdedigen. Weet u hoe? Door Kamerleden die vrijuit spreken tijdens debatten nóg vaker de mond te snoeren'', twittert Gidoen van Meijeren.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Van Haga (BVNL) ontstemd over uitspraken Rick Nieman en dient klacht in bij Raad voor de Journalistiek
BVNL-Kamerlid Wybren van Haga is woedend op Rick Nieman en heeft daarom een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek tegen WNL-presentator Rick Nieman wegens het volledig ontbreken van onafhankelijke journalistiek en het zich schuldig maken aan smaad en laster. Door de naam van Van Haga daarbij specifiek te noemen maakt Nieman zich schuldig aan smaad en laster, zeker omdat hij in de zinnen daarop stelde dat er ‘pertinente onzin, schadelijke dingen, dingen die andere mensen kwetsen of zelfs oproepen tot geweld’ uit naam van BVNL zouden zijn gezegd en/of gedaan. “Als Rick Nieman tegen minister Yesilgöz (VVD) en Pieter Heerma (CDA) vraagt: "Gaan WE deze strijd winnen?, dan zegt dat alles. De media (of i.g.g een deel daarvan)en het kabinet Rutte/Kaag zijn één team. Er is geen ruimte voor echt debat en echte kritiek, zoals dat zou horen. In plaats daarvan framen we een Kamerlid, die in zijn eentje 4 zetels haalt, liever kapot", aldus een boze Wybren van Haga (BVNL).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten