Vera Bergkamp Voorzitter 9O1A6668

Slappe reactie Kamervoorzitter Vera Bergkamp op het feit dat Kamerleden thuis bedreigd worden

Politieksep 19 2022, 11:00
Vorige week tijdens het Vragenuurtje gaven Thierry Baudet en Wybren van Haga aan dat zij thuis worden bedreigd. Bij Van Haga (BVNL) is zelfs iemand zijn huis binnengevallen. Vera Bergkamp gaf aan dat zij tijdens het Vragenuurtje hier niet inhoudelijk op in wilde gaan. Ze zal hier in een brief op terugkomen.
Deze brief is verstuurd en Wybren van Haga (BVNL) geeft hem nu vrij zodat heel Nederland hier kennis van kan nemen.
Geachte heer Van Haga, beste Wybren,
Dank voor uw brief van 13 september 2022 die u mij stuurde naar aanleiding van de H.J. Schoolezing van mevrouw Yesilgöz. Deze lezing is mij inderdaad niet ontgaan.
In uw brief verwijst u naar de notitie over omgangsvormen die ik in maart van dit jaar naar de Tweede Kamer heb gestuurd. Ik ben uiteraard verheugd dat u met instemming uit mijn notitie citeert. Deze notitie is echter geschreven uit hoofde van mijn Kamervoorzitterschap en heeft betrekking op de orde tijdens de debatten. Mijn bevoegdheid reikt niet zo ver dat ik in kan ingrijpen in lezingen, debatten en overige politieke discussies die gevoerd worden op allerlei plekken in het land of via sociale media.
Ik ga ervanuit dat u zelf de uitspraken van mevrouw Yesilgöz, gedaan in de H.J. Schoolezing, van een weerwoord zult voorzien, zoals u eigenlijk ook hebt gedaan tijdens het ordedebat bij de Regeling van Werkzaamheden dinsdag 13 september jl.
Uiteraard betreur ik het zeer dat er bedreigingen zijn geuit aan het adres van u en uw gezin. Zoals u weet wordt hier vanuit de Tweede Kamer zeer serieus mee omgegaan. Als u verdere ondersteuning nodig heeft, dan kunt u natuurlijk contact op te nemen met onze BVA.
Met vriendelijke groet,
Vera Bergkamp
Reactie van Haga op brief Bergkamp
BVNL is een fatsoenlijke klassiek liberale partij, die juist wél wil uitvoeren wat de VVD al jaren heeft beloofd. De door de VVD veroorzaakte asielcrisis willen wij onder andere oplossen met een asielstop, grenscontroles en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag. Allemaal punten die de partij van Yesilgöz jarenlang in diverse verkiezingsprogramma’s had staan, maar na de verkiezingen genoegzaam vergat. Het is dan ook volstrekt Onacceptabel dat wij door ministers en sommige mediakanalen in die hoek neergezet worden. Dat moet direct stoppen,” aldus Van Haga, die ernstig teleurgesteld is in de reactie van Kamervoorzitter Vera Bergkamp op de klachtenbrief die BVNL stuurde na de frontale afval op de partij door minister Yesilgöz. (5) “De Kamervoorzitter stelt dat haar rol slechts betrekking heeft op de orde tijdens de debatten. Een teleurstellende reactie na haar oproep om te komen tot waarden, normen en fatsoensnormen”, aldus een teleurgestelde van Haga.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wybren van Haga staat redelijk naïef in de wereld als hij echt denkt dat een partijdige D66 Kamervoorzitter haar nek voor hem gaat uitsteken. Vera Bergkamp zit er duidelijk om het belang te dienen van haar meesteres Sigrid Kaag (D66) en het partijkartel. Bergkamp draait niet voor niks af en toe de microfoon dicht bij van Meijeren (FVD) of Markuszower (PVV). Dat realistische Kamerleden dan thuis bedreigd worden interesseert haar niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten