flag g475219dd4 1920

Robert F. Kennedy Jr. waarschuwt voor het verval van de Verenigde Staten

Politiekapr 07 2023, 13:00
Robert F. Kennedy Jr, de mogelijke tegenstander van Biden als presidentskandidaat voor de Democratische Partij, heeft vrij recent een gepassioneerd betoog gehouden via Twitter. Kennedy gelooft dat de VS haar mondiale invloed heeft verloren en dat haar voormalige bondgenoten nu allianties aangaan met andere landen, met name China en Iran.
Kennedy wijst op de Neocon-strategie om de mondiale hegemonie van de VS te handhaven en ziet agressieve militaire machtsprojecten als de belangrijkste reden voor de neergang van het land. “De invloed die de VS heeft op Saudi Arabië en hun nieuwe alliantie met China en Iran geeft een pijnlijk beeld van het falen van de Neocon strategie.” Schrijft Kennedy. Hij merkt op dat China daarentegen economische dominantie heeft bereikt door onder andere te investeren in infrastructuur in ontwikkelingslanden.
Ook benadrukt hij de nutteloosheid van de militair projecten in Irak en Oekraïne, die biljoenen dollars en talloze levens hebben gekost, zonder iets te doen aan het verbeteren van de democratie. Kennedy schrijft dat deze projecten ook de militaire en morele autoriteit van de VS hebben verzwakt en hebben geleid tot de opkomst van een onoverwinnelijke alliantie tussen China en Rusland.
Tot slot benadrukt Kennedy de dringende behoefte om de VS haar buitenlands beleid te heroverwegen en zich te richten op het opbouwen van een economische kracht in plaats van een militaire macht. Het land moet volgens Kennedy ook werken aan het bevorderen van de democratie, in plaats van te vertrouwen op agressieve militaire tactieken. Alleen dan kan de VS haar positie als leider herwinnen en het respect van haar bondgenoten terugwinnen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten