shutterstock 325232315

Tijdelijke noodopvanglocatie voor vluchtelingen zorgt voor verbazing bij lokale politici: "We staan met onze rug tegen de muur!"

Binnenlandapr 07 2023, 14:00
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) opent volgende week een tijdelijke noodopvanglocatie in evenementenlocatie Breepark in Breda. Deze noodopvanglocatie zal voor zes weken gebruikt worden en verwacht wordt dat er plaats is voor 500 mensen. De reden hiervoor is de verwachte hoge instroom van vluchtelingen en de sluiting van andere tijdelijke locaties elders in het land.
Door het falende Asielbeleid van de overheid is het COA nu op zoek naar locaties die snel open kunnen en dienen als zogenaamde overbruggingslocaties. De gemeente Breda verleent hiervoor nu een tijdelijke omgevingsvergunning. Na die zes weken zal er opnieuw gekeken moeten worden naar een andere noodopvanglocatie, het is nog niet duidelijk of dit in de zelfde regio zal zijn. Wat wel duidelijk is, is dat er dringend een asielstop nodig is. Het is dweilen met de kraan open, met als gevolg dat er nu allerlei noodmaatregelen worden getroffen om opnieuw een complete chaos in Ter Apel te voorkomen.
Lokale politici hebben inmiddels ook hun ongenoegen geuit. Het is vooral de landelijke overheid die er voor zorgt dat Breda nu geen kant op kan. Zo laat Iwan Dienjes van LPF Breda aan De Dagelijkse Standaard weten dat het falend asielbeleid van dit kabinet er voor zorgt dat we als gemeente Breda met de rug tegen de muur staan. “Als partij zijn we hier dan ook absoluut niet blij mee, deze locatie is voor 6 weken. Tijdelijk is dan wat ons betreft ook echt tijdelijk en onder strenge voorwaarden.” Aldus Dienjes.
Ook FVD Breda is niet blij met deze ontwikkeling. Marnix van Woudenberg, fractievoorzitter van FVD Breda laat weten dat het er “voor de zoveelste keer weer doorheen wordt gedrukt, terwijl niemand hier op zit te wachten. Daarnaast zijn dit soort plannen niet realistisch en wordt het hoog tijd dat we eerst aan onze eigen inwoners gaan denken.” Aldus Van Woudenberg.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten