screen shot 2023 03 19 at 075037

RoddelPraat-ster Dennis Schouten verdedigt Tom Egbers: 'In 2023 kan iedere vrouw een man kapotmaken'

Politiekmrt 19 2023, 9:30
De co-presentator van RoddelPraat, Dennis Schouten, heeft publiekelijk een lans gebroken voor Tom Egbers. We leven in een wereld, schrijft Schouten, waarin iedere man kapotgemaakt kan worden door een willekeurige vrouw. Een beschuldiging is al voldoende. Maar hij gaat daar niet in mee. "Voor mij ben je een held," schrijft hij aan Egbers.
In een lange Instagram-post neemt Schouten het op voor Egbers. De reden?  Hij heeft heel goede ervaringen met de NOS Studio Sport-presentator. Egbers is in de ogen van Schouten namelijk gewoon een heel goede, lieve man. En dat hij nu kapot wordt gemaakt is een grote schande.
Schouten publiceerde zijn post nadat hij de uitzending had gekeken van Khalid en Sophie. In die uitzending had Egbers het zwaar toen hij inging op de beschuldigingen aan zijn adres en de manier waarop de NOS nu met hem omgaat. Dit gaat Schouten aan het hart.
"In september 2018 was ik namens Veronica Inside in Frankrijk om verslag te doen van de wedstrijden van het Nederlands elftal aldaar," schrijft Schouten. "Wij zaten in hetzelfde hotel als de NOS. De ochtend voor de wedstrijd tegen Frankrijk zat ik in de ontbijttafel van het, Tom Egbers liep naar me toe en vroeg of hij bij mij aan tafel mocht ontbijten. Een grote eer natuurlijk. DE al jarenlang gerespecteerde presentator van Studio Sport ging niet bij zijn collega's zitten maar koos voor een ontbijtje met mij. Tom was geen liefhebber van mijn 'stijl' maar zag wel 'talent.' Belangeloos heeft Tom Egbers toen twee uur lang de tijd genomen om mij tips te geven [over] hoe je overiend kan blijven in de keiharde mediawereld."
Maar, zegt Schouten, diezelfde Egbers "wordt nu kapot gemaakt door diezelfde mediawereld. Waarom? Omdat deze vrouw (die anoniem wil blijven) heeft gezegd dat Tom haar naderhand heeft geïntimideerd op de redactie van de NOS. Tom ontkent dit, zijn woord tegen haar woord. Tom Egbers, 40 jaar in dienst bij de NOS mag hierdoor de komende maanden niet werken bij de NOS."
Vervolgens legt hij uit wat hier de consequenties van zijn. "Tom Egbers (65) is voorlopig zijn werk kwijt, het gaat slecht met zijn gezondheid en lijkt zijn carriere nu te moeten beëindigen als een foute/vieze man," schrijft Schouten. "En waarom? Omdat een affaire van 20 jaar (!) geleden ineens de behoefte voelt om anoniem met modder te gooien in de Volkskrant."
Het schrijnende hieraan is dat een willekeurige man op deze manier keihard kapotgemaakt kan worden, zonder dat hij zichzelf kan verdedigen. "2023 kan iedere vrouw een man kapot maken, een vermoeden van 'grensoverschrijdend gedrag' is al genoeg. Geen enkele collega'mediapersoonlijkheid staat op. Iedereen zwijgt en hoopt dat hij niet de volgende is die aan de beurt is. Cancelculture anno 2023."
Tenslotte richt hij zich tot Egbers zelf: "Tom Egbers, voor mij ben je een held."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Er zijn steeds meer mensen die zich uitspreken tegen de manier waarop er omgegaan wordt met beschuldigingen tegen succesvolle, invloedrijke mannen. Steeds meer mensen vinden het kwalijk dat de beschuldigde personen nauwelijks de kans krijgen om zichzelf te verdedigen, en al bij voorbaat schuldig gevonden worden. Eerder name Emile Ratelband het ook al voor Egbers
In de rest van Hilversum is het echter vrij stil. Schouten en Ratelband zijn tot nu toe de enigen uit het BN'ers wereldje met de moed om pal achter Egbers te staan. Blijkbaar zijn andere BN-mannen bang dat, als zij dat ook doen, zij het volgende cancel-slachtoffer zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten