Rutte

Rutte zwakt verhit debat over gewiste sms'jes af: 'Ik zie het als een familieruzie'

Politiekmei 20 2022, 19:12
Premier Mark Rutte zwakt het verhitte debat over de gewiste sms'jes af. Na afloop van de ministerraad zei hij in zijn persconferentie dat het wat hem betreft wordt beschouwd als een "familieruzie" waar Kamerleden even hun frustraties in "stevige bewoordingen" uitten.
Rutte doet weer of zijn neus bloedt. Iedereen met ook maar een beetje inzicht in de politiek weet dat het bijzonder kwalijk is dat de minister-president feitelijk niet gecontroleerd kan worden door de Tweede Kamer. En als de Kamer hem op dit feit aanspreekt, begint te man ineens te janken over dat ze hem niet meer vertrouwen.
Dat debat heeft hij weer overleefd en na afloop gaf hij de Kamer dan alsnog de informatie waarnaar is gevraagd. Is die informatie volledig? Zijn ministerie archiveert lang niet alles en hij geeft ze niet alles, dus reken maar van niet!
Zowel premier Rutte als minister De Jonge hebben er een handje van om bij zo'n beetje iedere vorm van controle door de Kamer (hun kerntaak!) te beginnen over wantrouwen (via De Telegraaf). Een beetje zoals een liefdespartner die zijn/haar telefoon niet wil laten zien, maar je ervan verzekert dat er toch niets interessants in staat. Zodra je aan blijft dringen op het zien van de telefoon, stormt je wederhelft boos weg. Dan gaan natuurlijk alle alarmbellen rinkelen! Rutte en De Jonge doen wat dat betreft precies hetzelfde.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het meest wonderbaarlijke is nog wel dat burgers dit allemaal maar gewoon lijken te accepteren. Het feit dat Rutte allerlei louche besprekingen gewoon weg heeft kunnen moffelen betekent voor zijn achterban eerder dat er geen kwalijke zaken besproken zijn. 'Zal allemaal wel meevallen' en klaar, gewoon weer VVD stemmen! En Hugo de Jonge, die in zijn periode als minister van Volksgezondheid ruim 5 miljard euro kwijtraakt, die doet natuurlijk ook maar gewoon z'n best... Het is toch werkelijk niet te filmen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten