Schitterende beelden: Nederlanders én Italianen hebben lak aan dictatuur en steken massaal vuurwerk af

Schitterende beelden: Nederlanders én Italianen hebben lak aan dictatuur en steken massaal vuurwerk af

katjen / Shutterstock.com

Het was tijdens de Jaarwisseling fantastisch om te zien. Zowel in Italië als in Nederland lieten burgers duidelijk weten lak te hebben aan de belachelijke vuurwerkverboden die uitgevaardigd zijn door hun overheid. Schitterend.

In heel Nederland was het afgelopen nacht om 24:00 uur feest. De overheid wilde dat nog verbieden, maar daar hadden gewone Nederlanders gelukkig lak aan. Er was een vuurwerkverbod afgekondigd. Dat zou zogenaamd "te veel druk op de zorg" leggen. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul; het was gewoon een excuus om een verbod door te voeren dat de overheidsfascisten al héél lang willen.

Vuurwerk omdat het kan

Maar de gewone burgers was niet van plan zich daardoor te laten beperken. Kijk bijvoorbeeld naar deze schitterende beelden uit Urk.

En kijk eens naar deze schitterende beelden uit Amstelveen:

Ook Arno Wellens deed een duit in het zakje stelt hij op Twitter:

En ja, er zijn zelfs parlementariërs die het is opgevallen dat er flink wat vuurwerk werd afgeschoten:

Dit was natuurlijk het vuurwerkequivalent van een middelvinger in het gezicht van Mark Rutte, Hugo de Jonge, Sigrid Kaag en al die andere Covid-fascisten. Deze malloten willen dat wij geen vuurwerk afsteken? Want corona/zorg? Nou, die eis mogen ze steken op die befaamde plek waar de zon niet schijnt.

Burgerlijke ongehoorzaamheid; het is en blijft een prachtig fenomeen, zeker wanneer je je geconfronteerd ziet met een radicaal-autoritaire overheid.

Ook in Italië deden burgers wat ze wilden

Ook in Napels was er een vuurwerkverbod. Want zorg. Covid. Gevaarlijk. Blabla. De reactie van Italianen was vergelijkbaar met die van Nederlanders. Kijk, en geniet:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat is Italiaans voor "wij laten jullie onze rechten niet zomaar afpakken, stelletje fascistische mafketels!"?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties