michaelvdgalien make an image that can be included in an arti c26c0d71 7516 412d bf5f 941b6acc0dfa 1

Schokkend! CBS voorspelt: in 2050 is nog maar 58% autochtoon

Politiekjun 28, 21:00
Uit cijfers blijkt dat de demografische samenstelling van het Nederlandse volk de komende 26 jaar drastisch gaat veranderen. Oud-CBS'er Jan Latten deelt een prognose van zijn voormalige werkgever. Daaruit blijkt dat, als de hoge immigratie zo doorgaat (en dat is heus zo), slechts 58% van de Nederlanders in 2050 autochtoon is. 42% is dat dan dus niet.
We mogen het niet over de term "omvolking" hebben, dus dat woord gaan we natuurlijk ook niet gebruiken. Maar we gaan het wel hebben over de "demografische veranderingen" die op handen is in ons land. En dat doen we niet met cijfers die wij verzinnen, maar die afkomstig zijn van het CBS zelf.
Jan Latten, emeritus UvA/eerder CBS hoofddemograaf, heeft op X namelijk informatie van het CBS gedeeld. Informatie waaruit blijkt dat de samenstelling van onze bevolking hard aan het veranderen is. Dit mogen we gelukkig nog wél benoemen, dus dan doen we dat ook.
Latten citeert het CBS. "Bij een hoog migratieniveau kan het aandeel mensen met een Nederlandse herkomst tot 2050 dalen naar 58 procent," aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is geen leugen. Kijk maar naar het mooie plaatje dat hij in zijn tweet heeft gezet:

Who cares?

Natuurlijk maakt het op zich niet uit welke kleur mensen zijn. Sterker nog, dat boeit helemaal niet. Als je naar dit soort cijfers kijkt is dat dus ook niet de relevante informatie die je eruit moet halen. 'Meer Nederlanders zullen een wat donkerder huidskleur hebben' of 'meer Nederlanders zullen bruin haar en bruine ogen hebben.'
Oké. Dus? Dat boeit niet. Sterker, dat maakt geen ene reet uit.
Wat wél uitmaakt is de religieuze en vooral ook culturele achtergrond van mensen. Dat straks 42% van de 'Nederlanders' geen Nederlandse achtergrond is niet relevant wat betreft hun huidskleur. Maar wat wel uitmaakt is het feit dat ze uit culturen komen die heel vaak in heel weinig op de onze lijken.

Culture matters

Als we nou zagen dat die mensen naar ons land kwamen en massaal onze manier van leven omarmden, soit. Maar ook dat is helaas niet het geval. Ja, heel veel immigranten zijn trotse Nederlanders. Zij doen goed mee. Maar we zien allemaal dat het in heel veel buurten helaas anders is.
Hele volkswijken zijn overgenomen door 'allochtonen': allochtonen die onze cultuur, onze geschiedenis, en onze manier van leven verafschuwen. Zij wonen niet in Nederland omdat ze van ons land houden, maar omdat ze graag delen in onze welvaart - zonder te delen in onze cultuur.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
En ja, dát boeit wel. Dát is iets waar we wél rekening mee moeten houden. Het kartel vindt dat ongetwijfeld heel vervelend en vast ook racistisch - maar dit heeft niets met ras te maken. Het heeft wél te maken met het behouden van onze vrijheid en van onze manier van leven.
Is de oplossing dat per definitie de grenzen dicht en niemand toelaten? Nee. Maar a) de immigratie moet wel beperkt worden want integratie is bij massa-immigratie niet-bestaand en b) er moet gekeken worden naar manieren om mensen te laten integreren. Wie laat je toe? Welke achtergrond moeten ze hebben? En hoe zorg je ervoor dat nieuwkomers onze cultuur daadwerkelijk omarmen en zich eigen maken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten