michaelvdgalien make an image of saint nicolas dressed in tra 538be0f4 58b7 4ec7 bbf4 40f2d4e98903 0

Knettergekke 'mocrobioloog' noemt Sinterklaas een Turk: "Turkije altijd nummer één!"

Cultuurjun 29, 9:10
Charifa Zemouri noemt zichzelf "Mocrobioloog." Wat dat ook maar moge betekenen. Gisteren heeft deze dame zich onsterfelijk belachelijk gemaakt op X door te beweren dat Sinterklaas (St. Nicolaas) Turks was. Geschift!
Er was onlangs veel feest in Turkije én daar ver buiten. Nou ja, in Turkije was het relatief kalm, maar Turkse Nederlanders vierden feest alsof ze wereldkampioen waren geworden. Het Turkse elftal heeft zich immers geplaatst voor de achtste finales van het EK. Hartstikke prima voor ze, leuk. Beetje gek dat 'Nederlanders' die al drie of vier generaties in Nederland wonen dat uit patriottisme vieren, maar soit.
De manier waarop ze dat vieren is echter niet heel populair onder Nederlanders. Dat gaat namelijk gepaard met erg veel geluid: toeterende Nederturken rijden overal in het land rond, blij met 'de overwinning.' Daar is dus wat kritiek op.
En dat is tegen het zere been van 'dr' Charifa Zemouri. Sterker nog, die kritiek maakt haar zo woest dat ze snel naar X is gerend om daar hard uit te halen naar Nederlanders én door net te doen alsof Nederland stiekem alle mooie dingen te danken heeft aan... Turkije.

Voor de racisten onder de tweet, vergeet niet: jullie geliefde Sinterklaas is een Turk, jullie nationaal symbool, de tulp, is Turks, jullie favoriete gerecht, Kapsalon, is bedacht door een Turk en meeste zijn gevaccineerd met vaccin ontwikkeld door Turken. #TurkijeAltijdNummer1

AD.nl
AD.nl
@ADnl

Feest op straat na winst Turkse voetbalelftal, ook in ons land: waarom toeteren Nederlandse Turken? ad.nl/binnenland/fee…

606
Reply
"Vergeet niet," zegt Zemouri tegen Nederlanders die zij racistisch acht. "Jullie geliefde Sinterklaas is een Turk, jullie nationaal symbool de tulp is Turks, jullie favoriete gerecht Kapsalon is bedacht door een Turk, en [de] meeste [Nederlanders] zijn gevaccineerd met een vaccin ontwikkeld door Turken." Vervolgens sluit ze af met de hashtag "TurkijeAltijdNummer1."
Mensen die mij kennen weten dat ik van Turken én Turkije houd. Het is een prachtig land en volk. Nederlanders die het daar niet mee eens zijn moeten lekker even een half jaar gaan wonen in een mooie west-Turkse stad als Izmir, Antalya, Bodrum of Alanya. Als ze dat doen zijn ze na dat half jaar 'bekeerd': ook zij zullen dan eerst en vooral erg positief zijn over het land en zijn volk.
Maar het is natuurlijk totaal geschift om te stellen dat Sinterklaas "Turk" was. Ja, St. Nicolaas was bisschop van Myra, een gebied dat nu in het moderne Turkije valt. Maar toentertijd was dat een Griekse stad. De mensen die er woonden waren cultureel én etnischGrieks. Ze spraken Grieks, ze zagen er Grieks uit, ze leefden volgens de Griekse cultuur en religie (Christendom). Er was werkelijk niets Turks aan ze. Sint Nicolaas was dat ook. Hij had Griekse ouders. Sprak Grieks. Zag er Grieks uit. Was aanhanger van de Griekse religie (Christendom).
Niet zo gek, want toen Sint Nicolaas geboren werd (335-337 na Christus) woonden de Turken nog ergens in centraal-Azië, in de buurt van Mongolië en China, waar het Turkse volk vandaan komt. In 1087, dus 760 jaar nadat hij geboren was, werden zijn beenderen vervolgens door gelovigen uit Venetië meegenomen vanuit klein-Azië naar Italië. Waarom? Omdat toen de eerste golf van Turken eraan kwam en het gebied begon te veroveren dat historisch van de Grieken was. Die eerste golf waren trouwens niet de Ottomanen, maar de Seltsjoeken. 
De vraag die we ons moeten stellen is dus: is deze mevrouw achterlijk over de geschiedenis van het Christendom én van wat nu Turkije is... of liegt ze bewust?
Overigens valt er op de andere punten ook iets van kritiek te leveren. Ja, de tulp kwam uit het Ottomaanse Rijk. Maar vervolgens gingen de Nederlanders ermee aan de slag en maakten ze die basistulp tot een schitterende bloem in allerlei varianten. Dat is dus meer een samenwerking tussen Turken en Nederlanders.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Daarnaast is kapsalon niet het favoriete gerecht van Nederlanders. In 2021 werd er een verkiezing gehouden over wat het nationaal gerecht zou moeten worden. De winnaar was stamppot boerenkool. Kapsalon is verder wel heel populair en is inderdaad verzonnen door Nederturken. Maar het is niet het populairste gerecht. Ook dat 'feit' klopt dus al niet. 
Tenslotte is het Pfizer coronavaccin inderdaad ontwikkeld door een Turkse Duitser, namelijk Ugur Sahin. Alleen moet je je afvragen in hoeverre dat is iets is om trots op te zijn. Als ik mevrouw hoeheetzeookalweer was zou ik daar toch iets minder hard over van de toren schreeuwen.
Afijn, het is dus onzin wat deze dame vertelt - in ieder geval over Sinterklaas. Iemand die de vraag wil beantwoorden of Chefwhatever een liegbeest is of een domkop?

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten