michaelvdgalien an image of small dutch supermarkets being ba 3a5d74d4 6c8f 4b9c 891b 59bdebc71e4c 1 1

Kabinet Rutte IV vernietigt buurtsupers en avondwinkels met dictatoriaal tabaksverbod

Economiejun 29, 10:30
Het kabinet Rutte IV heeft weer een absurde maatregel doorgevoerd die de kleine ondernemer in Nederland genadeloos nekt. Hun nieuwste waanzin? Een dictatoriaal verbod op de verkoop van tabak in supermarkten en avondwinkels. En wat betekent dit in de praktijk? De totale vernietiging van buurtsupers en avondwinkels in heel Nederland.
Laten we geen blad voor de mond nemen: deze kleine winkels zijn compleet afhankelijk van de verkoop van tabak. Rokers die hun sigaretten komen halen, kopen vaak ook andere producten mee. Dit is een cruciale bron van omzet. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft in een rapport zelf aangegeven dat dit verbod desastreuze gevolgen zal hebben. Het kabinet weet dus donders goed dat ze de kleine supermarkten en avondwinkels de nek omdraaien, maar dat lijkt ze totaal niet te interesseren.
Patricia Hoogstraten, directeur van het Vakcentrum, slaat de spijker op de kop als ze zegt tegen Nu.nl dat veel kleine supermarktondernemers en uitbaters van avondwinkels al nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Dit dictatoriale verbod wordt voor hen de genadeklap. Ze stelt terecht de vraag: waarom mag de ene winkel wel tabak verkopen en de andere niet? Deze ongelijke behandeling is belachelijk en ronduit schandalig.
En wat denkt u van retaildeskundige Michel Kregel? Hij wijst erop dat consumenten vaste patronen hebben. Ze zijn gewend om naar hun vertrouwde buurtwinkel te gaan voor hun sigaretten. Dit krankzinnige verbod haalt niet alleen de tabaksomzet weg, maar ook de extra aankopen die klanten doen.
Dit verbod op tabaksverkoop in supermarkten en avondwinkels is een nieuw dieptepunt van het kabinet Rutte IV. Het vernietigt kleine bedrijven en bedreigt de leefbaarheid van dorpen en wijken. Dit beleid is niet alleen totaal ondoordacht, maar ook ronduit destructief voor de kleine ondernemer en de gewone burger. Het is tijd dat we deze waanzin een halt toeroepen en de rechten van de kleine ondernemer beschermen tegen deze tirannieke maatregelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten