frits

-Frits Bosch- Ons parlementaire stelsel moet herzien worden: twee termijnen en kiesdrempel

Opiniejun 29, 12:00
We nemen afscheid van Mark Rutte. We halen opgelucht adem. Godzijdank vertrekt hij. Kabinet Rutte 3 en 4 waren een complete ramp. We moeten ons parlementaire stelsel herzien.
In de eerste plaats moeten we de regeerperiode beperken tot tweemaal vier jaar. De kabinetten Rutte 3 en 4 tonen aan dat dit veel te veel van het slechte was. Door de regeertermijn te beperken bescherm je ook de premier en ministersploeg zelf. Mark Rutte gaat nu de historie in als de slechtste premier ooit. In andere landen geldt een beperking. In de VS is het tweemaal 4 jaar. Vervolgens moet er een kiesdrempel ingesteld worden van enkel partijen met meer dan drie zetels. Nu zijn er te veel partijen die allemaal om het woord strijden. Dus: beperk het aantal partijen.
Kabinet Schoof krijgt het zeer lastig. De tegenwerking is megagroot en de problemen die getackeld worden zijn talrijk. In de eerste plaats de immigratie. De periode Mark Rutte heeft Nederland geen goed gedaan, to put it mildly. Nederland is doodziek. Hoe je het ook bekijkt: ons land steekt in een buitengewoon slechte vorm.
De economische groei is laag, de arbeidsproductiviteit is laag, de armoede is hoog, de dealing van narcotica is hoog, de criminaliteit is te hoog, de polarisatie is toxisch, de arbeidsmarkt is krap, de verzorgingsstaat moet hervormd worden, het belastingstelsel moet hervormd worden, de infrastructuur is gammel, de woningmarkt is desastreus, de zorg en het onderwijs gaan bar slecht, er is tribalisatie en dan zijn er de ‘affaires’, Toeslagen en Groningen. En dat moet aangepakt worden door een onervaren premier. Als dat maar goed gaat…
Het is moeilijk te verkroppen dat onze pathologische leugenaar vrolijk grijzend de baas van de NAVO wordt, ons land achterlatend in deze staat van wanorde. Het enige lichtpuntje is dat we hem niet meer dagelijks om ons heen hebben. Godzijdank.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten