27330846500 74e344a4a7 c

Staatssecretaris van Defensie: Laat banken en pensioenfondsen zonder beperkingen investeren in Defensie

Politieknov 14 2022, 15:15
Soms komt er nog zinnige taal uit een VVD'er. Dat bewijst de staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat. Hij vindt dat banken en pensioenfondsen zonder beperkingen moeten kunnen investeren in Defensie.
Nu bestaat er nog een investeringslimiet voor de defensie-industrie voor banken en pensioenfondsen. Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat zei maandagochtend in Sven op 1 dat dit moet worden opgeheven. Nu voeren veel banken nog het beleid dat slechts een tiende van de omzet uit de defensie-industrie afkomstig mag zijn. Van der Maat doet de oproep om dit beleid te herzien. “Ik zie in de volle breedte niet in waarom er investeringsbeperkingen zouden moeten zijn”, aldus de bewindsman.
De staatssecretaris benadrukt dat dit niet geldt voor investeringen in wapens die tegen bestaande verdragen in gaan, zoals clusterbommen. De staatssecretaris stelt: “investeren in defensie is niet vies. Als je in die sector investeert, investeer je in feite in bedrijven die wij nodig hebben om het land veilig te houden”. Een goed leger hebben we nodig met een communistisch China en met een boos Rusland tegenover ons.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.
Banken en pensioenfondsen investeren nu vooral in een bedrijven die duurzame energie leveren. Denk hierbij aan bedrijven die windenergie leveren. Dan heb ik liever dat ze in defensie investeren dan in de windmolensector. Door de aanleg van windmolens en zonneparken wordt flora en fauna verpest in de natuur. Nederland is te kostbaar voor deze horizonvervuiling.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten