Statushouders eerst! De Jonge wil 12,5% sociale huurwoningen aan statushouders toewijzen

Statushouders eerst! De Jonge wil 12,5% sociale huurwoningen aan statushouders toewijzen

Onder dit kabinet is de Nederlander definitief een tweederangs burger in eigen land. Nu helemaal nadat Hugo de Jonge heeft bekend gemaakt dat 12,5% sociale huurwoningen aan statushouders worden toegewezen. De wachtende Nederlander op een sociale huurwoning laat het kabinet hiermee in de kou staan.

Nederlanders kunnen zich opmaken voor een langer verblijf op de wachtlijst voor een sociale huurwoning nu is besloten dat statushouders meer prioriteit hebben bij dit kabinet om een woning te krijgen. Dit allemaal om achterstanden weg te werken schrijft het kabinet aan de gemeenten. We weten dat dweilen met de kraan open niet gaat werken. Zolang de grenzen wagenwijd openstaan zal dit probleem niet worden opgelost.

Hugo de Jonge, de minister van dwingen en dwang zegt in de Telegraaf dat gemeenten de keuze kunnen maken de komende tijd een groter aandeel van de vrijkomende woningen uit de sociale woningvoorraad te laten toewijzen aan vergunninghouders, De minister stuurt er dus op aan dat statushouders voorrang krijgen. Dit laat de Jonge duidelijk weten in de brief aan alle colleges van B&W in Nederland. „U kunt helpen door waar mogelijk de komende weken een groter aandeel van de vrijkomende woningen toe te wijzen aan vergunninghouders en andere aandachtsgroepen.”, schrijft de Jonge.

De Jonge kennende zal het ministerie gaan onderzoeken of deze vraag aan de gemeente kan worden omgezet in dwangmaatregelen. Deze noodmaatregelen zorgen bij diverse gemeenten voor pijn in de buik. Veel bestuurders zien dat de Nederlander wordt achtergesteld en dat valt niet lekker in gemeenteland. Hier zie je weer dat de kabinetten onder Mark Rutte uitblinken in het ontbreken aan visie.

Door dit beleid speelt het kabinet met vuur. Het draagvlak voor opvang van echte vluchtelingen zal door dit beleid gaan afnemen. Het kabinet moet zeggen dat er voor economische gelukzoekers geen plek is in Nederland. Nederland verdient beter dan deze globalisten aan het roer!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties