8694599197 41ce86d4eb c

Stikstofplannen kabinet bekend: KEIHARD uitsterfbeleid voor boeren is een feit

Politiekjun 10 2022, 16:00
De gevreesde stikstofplannen van het kabinet zijn dan eindelijk officieel bekendgemaakt. De vrees die veel boeren hadden naar aanleiding van de eerder uitgelekte plannen voor 70 procent stikstofreductie, blijkt een feit. De veestapel gaat eraan en boeren kunnen wel inpakken.
Vooral de provincies Gelderland, Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant moeten het ontgelden, omdat daar relatief veel grote veehouderijen zitten en volgens het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de natuur onder druk staat. En de overheid wil niets liever dan die natuur redden, terwijl grote bouwprojecten en de woningbouw ook van de grond moeten komen.
Dit uitsterfbeleid voor de boeren, want dat is het overduidelijke doel van dit kabinet, zal tot 2030 gelden. Binnen acht jaar moet de veestapel in sommige provincies minimaal door de helft. Daarnaast zullen ook andere delen van de land- en tuinbouwsector het (flink) moeten ontgelden.
Volgens de ministers Henk Staghouwer (CU) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Christianne van der Wal (VVD) voor Natuur en Stikstof is er pas 'perspectief' voor ondernemers als de natuur herstelt, meldt De Telegraaf. Hoe dat wordt bepaald en op welke manier dat gemeten wordt, zien ze dan wel weer. Dan zijn ze toch allang weg. Of dat laten ze over aan de provinciebesturen, want de aanpak voor dit beleid wordt ook al bij hen neergelegd.
Minister Staghouwer stelt dat zijn ’belangrijkste prioriteit’ is dat boeren ’een toekomst hebben en houden in Nederland’. Dat gaat dan waarschijnlijk over de grootste boeren die geld hebben om grootschalig te verduurzamen, want de rest kan wel inpakken.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is overigens nog niet genoeg dat alleen een groot deel van de boeren de boel moeten opdoeken. Later komt het kabinet ook nog met maatregelen voor de industrie en de mobiliteitssector. Eerst de boeren even flink pissig maken, zodat ze later een zoethoudertje krijgen in de vorm van 'maar de rest moet ook bloeden hoor'. Wat een wanbeleid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten