HugodeJongeWNL

De Jonge gaat woningmarkt 'redden': 100 miljoen euro voor flexwoningen Oekraïners en statushouders

Politiekjun 10 2022, 17:00
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) mag van het kabinet 100 miljoen euro besteden om jaarlijks 15.000 flexwoningen te bouwen en 15.000 panden om te bouwen tot woningen voor Oekraïners en statushouders. U weet wel, de groepen die totaal niet medeverantwoordelijk zijn voor de krapte op de woningmarkt...
De Jonge richt een team op dat 'snel te realiseren' projecten op moet sporen en medeoverheden, woningcorporaties en andere organisaties moet helpen met het aanpakken van struikelblokken die de bouw van deze flexwoningen of om te bouwen panden in de weg staat, meldt De Telegraaf.
Het hele plan heeft natuurlijk helemaal niets te maken met het oplossen van de problemen op de woningmarkt, althans niet voor de Nederlandse burger. Asielzoekers blijven gewoon massaal het land binnenkomen en de Oekraïners kunnen lang niet altijd terug. De bouw van flexwoningen zorgt er hooguit voor dat de extra druk die deze groepen uitoefenen op de woningmarkt iets wordt gedempt. Maar goed, zonder die extra druk was het ook al een drama, dus de Nederlandse student en de starter hebben nog steeds gewoon dikke vette pech.
Sterker nog, De Jonge heeft gemeenten opgeroepen om 12,5 procent van de sociale huurwoningen aan Oekraïense vluchtelingen en statushouders te geven. Dat was 9 procent. De krapte op de woningmarkt neemt voor de burger dus alleen maar toe! Of is iemand in de veronderstelling dat zo'n statushouder zijn sociale huurwoning op gaat geven voor een flexwoning of een omgebouwde kantoorruimte? Natuurlijk niet.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Daarnaast is het nog maar de vraag of De Jonge überhaupt toekomt aan de bouw van zulke aantallen flexwoningen, aangezien er een schrijnend tekort aan personeel en bouwmaterialen is. De kans zit er dus dik in dat die 100 miljoen euro die hij nu tegen dit plan aangooit op miraculeuze wijze verdampt en er maar slechts een fractie van het beloofde aantal woningen zal worden gebouwd. Flink zuur voor de belastingbetaler, de statushouder en de Oekraïense vluchteling, maar wel weer een mooi 'leermoment' voor Hugo de Jonge!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten