sylvana simons bij1 9o1a6802jpg

Sylvana Simons trekt fel van leer tegen Mark Rutte ondanks zijn aankondiging om de politiek te verlaten

Politiekjul 11 2023, 11:30
In een harde directe uitspraak heeft Sylvana Simons, partijleider van BIJ1, haar ongenoegen geuit over voormalig premier en VVD-lijsttrekker Mark Rutte, die recentelijk aankondigde niet langer in de running te zijn voor deze functies. Terwijl veel van haar collega's uit andere partijen lovende woorden uitspraken over de aftredende politicus, ging Simons direct op de aanval.
In een toon die suggereert dat ze Rutte als een soort politieke psychopaat ziet, benadrukte Simons het contrast tussen persoonlijke charme en potentieel destructief beleid. "Binair denken maakt dat mensen niet begrijpen dat er ‘aardige klootzakken’ bestaan," zei ze. "Verkrachters die lief zijn voor hun moeder. Moordenaars die van dieren houden. En joviale politici die harteloos beleid maken. Wat doet het ertoe of je aimabel bent als je levens verwoest?!"

Binair denken maakt dat mensen niet begrijpen dat er ‘aardige klootzakken’ bestaan. Verkrachters die lief zijn voor hun moeder. Moordenaars die van dieren houden. En joviale politici die harteloos beleid maken. Wat doet het ertoe of je aimabel bent als je levens verwoest?!

1.3K
Reply
Deze stellingname benadrukt een centrale kritiek die Simons en haar partij BIJ1 gedurende Rutte's ambtstermijn hebben geuit, namelijk dat beleid meer impact heeft dan persoonlijkheid. Simons suggereert dat het charisma en de charme van Rutte - eigenschappen die vaak worden aangehaald door zijn supporters - geen compensatie zijn voor wat zij ziet als beleid dat kwetsbare burgers schade berokkent.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is niet ongewoon dat politici zich milder opstellen naar collega's die op het punt staan de arena te verlaten, uit respect voor hun dienst en bijdragen, ongeacht politieke verschillen. Simons' opmerkingen zijn dan ook opvallend in hun felheid en weigering om mee te gaan in deze gewoonte.
Rutte, die bijna een decennium lang premier van Nederland is geweest, heeft nog niet gereageerd op de opmerkingen van Simons. Ondanks de polariserende meningen over zijn ambtstermijn, is één ding duidelijk: zijn impact op de Nederlandse politiek zal nog lang na zijn vertrek gevoeld worden... Natuurlijk eerst en vooral in negatieve zin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten