screen shot 2023 10 24 at 133357

Telegraaf VVD-poppetje Wouter de Winther niet blij met "financiële onderbouwing" NSC

Politiekokt 24 2023, 13:00
Het is campagnetijd en iedereen weet wat dat betekent: De Telegraaf gaat vol op het campagneorgel voor VVD. Vandaag wordt dit gedaan door Telegraaf-journalist Wouter de Winther, de slissende schlemiel van de grootste krant van Nederland. Want, stelt die, er is helemaal geen "financiële onderbouwing" voor de plannen van NSC. Nou ja, niet afdoende. Joh!
Laten we eerlijk zijn, als we naar de plannen van NSC kijken dan kunnen we alleen maar concluderen dat het een echte kartelpartij is. Omtzigt wil alles een beetje anders doen, een beetje meer transparantie, en hier een beetje bijsturen en daar een beetje bijsturen, maar inhoudelijk is het van één pot nat met de rest van het kartel.
Als er dan kritiek op die partij komt moet het natuurlijk vanuit die hoek gebeuren. "NSC biedt weinig nieuws!" ofzo.
Maar dat is niet wat er gebeurt. Waarom niet? Nou, omdat die andere partijen natuurlijk óók niets nieuws in de aanbieding hebben. De VVD niet, GroenLinks-PvdA niet, het CDA niet, D66 niet, nee, zelfs de PVV en BBB niet.
En toch. Er komen verkiezingen aan. Dus moet je NSC dan maar op een andere manier aanpakken als kartelpartij en karteljournalist zijnde. Na intern wat overleg hebben die leden van het oude kartel blijkbaar besloten om Omtzigt en zijn partijgenoten aan te vallen op de "financiële onderbouwing" van hun vandaag gepresenteerde verkiezingsprogramma.
Zie Wouter de Winter van De Telegraaf, vandaag bij WNL op Radio 1:

VVD propaganda

Volgens De Winther "rammelt" de financiële onderbouwing van NSC-plannen. Sterker nog, hij twijfelt er zelfs aan of ze de financiële degelijkheid van alles wel op orde hebben. Heel erg allemaal! Het is een schande! Onbetaalbaar! Hoe kan dit toch?!
Natuurlijk is die kritiek lachwekkend. Geen enkele partij slaagt erin de eigen plannen helemaal uit te voeren. Op zijn hoogst krijg je een paar punten van je coalitiepartners en dat is het dan. Je moet dán dus gaan kijken naar de financiële onderbouwing ervan - dat doe je als je met elkaar onderhandelt en een coalitieakkoord in elkaar probeert te flansen.
Iedereen weet dat. Er zijn dan ook steeds meer partijen die hun plannen niet eens laten doorrekenen. Dat heeft allemaal toch geen zin. Een échte journalist zou dat hardop zeggen. Maar helaas, Wouter de Winther is geen echte journalist. Wouter de Winther werkt voor De Telegraaf en is dus een propagandamannetje van de VVD - die pretendeert objectief te zijn.
Er is echt wel ruimte voor kritiek op de plannen van NSC. Het belangrijkste punt is dat de partij te veel focust op details, en te weinig op echt systeemherstel; op een verandering van het systeem omdat het huidige systeem niet werkt.
Maar dat er iets mis zou zijn met de "financiële onderbouwing?" Wat een flauwekul. Alleen een VVD-propagandist wiens taak het is om Dilan Yesilgöz premier te maken zou met dat verhaal aankomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten