screen shot 2023 10 24 at 140414

PVV'er Machiel de Graaf: "Het zijn strijdvlaggen die vertellen: 'Wij willen jullie democratische land om zeep helpen!"

Politiekokt 24 2023, 14:12
"Het zijn strijdvlaggen die vertellen: 'Wij willen jullie democratische land om zeep helpen'." Dat zei PVV Tweede Kamerlid Machiel de Graaf vandaag bij Ongehoord Nieuws over de vlaggen en andere symbolen die gebruikt werden bij een pro-Palestina demonstratie in Amsterdam.
Er is veel onrust over Gaza en Israël in ons land. Voor een groot deel is de pro-Palestijnse onrust afkomstig van allochtonen (islamieten), terwijl het pro-Israël blok vooral bestaat uit (kartel en rechtse) autochtonen. De ene houdt hier een demonstratie, de andere daar.
Dat mag allemaal. Iedereen mag in ons land zijn mening delen over dit conflict. En zo hoort het ook.
Maar bij sommige demonstraties zijn dingen gezien die wel degelijk heel zorgwekkend zijn. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf kwam vandaag langs bij Ongehoord Nieuws om daarover te praten.
Presentatrice Raisa Blommestijn liet beelden zien van de demonstraties en merkte op dat je onder meer vlaggen zag van de Taliban, Al Qaeda, Hamas en "het koninkrijk van Jemen" dat bestond van 1923 tot 1927. Daarop wilde ze graag weten van De Graaf wat hij er nou van vindt, dat er in Nederland blijkbaar mensen rondlopen met zulke vlaggen. Moet dat wel kunnen of moeten demonstraties verboden worden als men met dit soort vlaggen gaat wapperen?
De Graaf was daar behoorlijk genuanceerd over. "Je kunt het verbieden en dan blijft het ondergronds," aldus de PVV'er. "Als je dat door laat gaan dan wordt het wel zichtbaar wat er daadwerkelijk speelt."
"Dit zijn dingen die ik veertien jaar lang in de politiek naar voren heb geprobeerd te brengen," aldus De Graaf. Want, zei hij, hij roept al die jaren al: "Pas op met hoe je je steden laat ontwikkelen en hoe je uberhaupt je land laat ontwikkelen als je héél veel mensen uit andere landen binnenhaalt."
Soms zijn er echte politieke vluchtelingen, en de opvang van dat soort mensen is prima, ging hij verder. "Maar als er tienduizenden tegelijk binnenkomen die geen politieke vluchtelingen zijn, maar die vanwege andere motieven hier komen - motieven die vaak gestuurd worden van bovenaf," tja, impliceerde hij, dan heb je een probleem.
Wat dat laatste punt betreft - "die vaak gestuurd worden van bovenaf" - legde De Graaf uit dat die mensen in eigen land vaak bewust arm gehouden worden zodat ze gemakkelijk onderdrukt kunnen worden. Maar dat is niet het hele verhaal. Want, ging hij verder, vervolgens worden ze door de bestuurders in West-Europa bewust hier naartoe gehaald.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de berichtgeving van de linkse kartelmedia. Jij ook? Steun ons dan! Want DDS kan alleen maar bestaan door de steun van onze trouwe lezers. Doneer aan DDS en houd de enige échte rechtse website in de lucht!
Waarom? "Als je mensen met andere culturen binnenhaalt dan weet je dat de sociale cohesie gaat verminderen en dat mensen tegenover elkaar komen te staan. Dan vindt er polarisatie plaats."
Moet er dan helemaal niets gebeuren bij dit soort demonstraties? Dat vindt De Graaf ook weer niet. "Je mag die vlaggen wel afpakken" van de demonstranten, zegt hij. Waarom? Omdat die vlaggen feitelijk zeggen: "Wij willen jullie democratische land om zeep helpen." En dat hoeft geen enkel land te accepteren, Nederland dus ook niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten