yesilgoz

Opstandige ambtenaren teruggefloten door demissionair minister van Justitie Yesilgoz (VVD)

Politiekokt 22 2023, 17:00
Dilan Yeşilgöz heeft onlangs scherpe kritiek geuit op rijksambtenaren die opriepen tot het intrekken van de onvoorwaardelijke steun aan Israël. Yeşilgöz, tevens demissionair minister van Justitie, benadrukte dat de politieke leiding de koers bepaalt en niet andersom.Een groep rijksambtenaren uitte hun bezorgdheid over de omgang van het demissionaire kabinet-Rutte IV met het conflict tussen Israël en Gaza. In een brief riepen ze op om Israël een halt toe te roepen en onschuldige burgers te beschermen. Ze maakten zich vooral zorgen over de 'onvoorwaardelijke steun' die Nederland had uitgesproken voor Israël.
Tijdens een partijbijeenkomst in Woerden reageerde minister Yeşilgöz op deze brief. Ze vergeleek de aanslag in Israël met de aanslag in het Bataclan-theater in Parijs en benadrukte dat terreur nooit gerechtvaardigd is. Ze wees op het feit dat in het verleden niet werd gevraagd naar de grondreden van terroristische aanslagen, maar dat dit nu wel lijkt te gebeuren in het geval van een andere terroristische organisatie die Joden aanvalt.
De ambtenaren uit de brief uitten hun bezorgdheid over de 'onvoorwaardelijke steun van de internationale gemeenschap aan Israël, inclusief die van ons kabinet'. Ze wezen erop dat Israël niet voldoende wordt aangesproken op haar verantwoordelijkheid als bezetter van Palestijnse gebieden, waaronder de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Daarnaast wordt er volgens hen geen duidelijke lijn getrokken met betrekking tot de Israëlische reactie op de aanvallen van Hamas.
Dilan Yeşilgöz-Zegerius benadrukte echter dat de terroristische aanslag in Israël losstaat van het onderliggende conflict en dat het een zaak van terreur is. Ze benadrukte dat dit standpunt losstaat van het tonen van medeleven voor slachtoffers aan beide kanten.
De ambtenaren deden een oproep aan het kabinet om actie te ondernemen en aandacht en steun te bieden voor de-escalatie en het beëindigen van het voortdurende geweld in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. Deze kwestie heeft dus, volgens minister Yeşilgöz, betrekking op terrorisme en staat los van het onderliggende conflict in de regio.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten