ralf dekker fvd tweede kamer 247

Filmpje! Ralf Dekker legt uit: "FVD staat aan de kant van de BEVOLKING!"

Politiekokt 21 2023, 19:30
Bij Ongehoord Nederland heeft FVD'er Ralf Dekker uitgelegd dat de reactie in Nederland op het conflict in het Midden-Oosten totaal geschift is. FVD wil dan ook op een rationele, menslievende manier naar deze situatie kijken. De aanslagen van Hamas waren wanstaltig, zei hij, maar het is geen excuus voor het grootschalig bombarderen van de bevolking van Gaza.
Oud-rechts kiest altijd blind honderd procent de kant van Israël in elk conflict. Israël kan geen kwaad doen. Het land wordt bedreigd door islamitische landen en moet er alles aan doen om zichzelf te verdedigen. Punt.
Nieuw-rechts denkt daar anders over. Nieuw-rechts is namelijk eerst en vooral loyaal aan Nederland, aan de Nederlandse bevolking, en aan de belangen van ons eigen land en volk. Punt. Het gevolg hiervan is dat nieuw-rechts rustig en zakelijk naar allerlei (oude) conflicten kijkt en écht probeert uit te zoeken: wat gebeurt hier en wat betekent het?
Bij Ongehoord Nederland verwoordde Ralf Dekker deze aanpak op fantastische wijze door uit te leggen dat FVD heel simpel voor de bevolking kiest in welk conflict dan ook. Als we het over Gaza en Israël hebben, dan staat FVD dus aan de kant van de onschuldige burgers; de mensen die écht lijden. De mensen die hun best doen om voor hun gezin te zorgen, maar die kapotgeschoten worden door Hamas óf dood gebombardeerd worden door Israël.
Het is interessant dat politici als FVD dit standpunt moeten verdedigen tegenwoordig. In het verleden was het volkomen normaal om eerst en vooral onze eigen belangen zeker te stellen, maar tegenwoordig is dat blijkbaar een soort van halve zonde. Of zelfs een héle zonde.
Afijn. Dekkers uitleg was heel sterk. Dit is geen voetbalwedstrijd. Het is een echt conflict, een echte oorlog, waarin duizenden mensen het leven verliezen. Dit vereist een serieuze aanpak - een serieuze afweging van álle argumenten. Punt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten